Teljes változat

Tűz és baleset lesz szombaton

Írta: Sinka-Király Levente, közzétéve: 2018-10-11 09:56:17 [Vissza]

Több mint tíz önkéntes tűzoltóalakulat fog kivonulni a helyszínre, hogy mentsék a menthetőt.

Mindez egy gyakorlat részét képezi, amelyet az Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség és a Székelykeresztúri Villám-Fulger Tűzoltóegyesület szervez immár negyedik alkalommal. Az esemény helyszíne a Székelykeresztúr betfalvi kijárata melletti terület. A csapatok október 13-án, szombaton reggel kilenc órakor gyűlnek össze Székelykeresztúron, a Villám szertáránál, majd 10 órakor vonulnak ki a gyakorlat helyszínére.

Az eseményen olyan helyzeteket idéznek elő a szervezők, amelyekkel bármely éles riasztás alkalmával találkozhatnak a tűzoltók. Lesz autóbaleset, magasból való mentés, lakástűz-szimuláció, és autótűz is.

Szali Mózestől, a szövetség elnökétől megtudtuk, hogy a rendezvényre eddig 15 tűzoltóalakulat jelentkezett, köztük tagegyesületek, illetve olyan tűzoltóalakulatok, amelyek nem tagjai a szövetségnek, például jelen lesz a Magyar Tűzoltó Szövetség küldöttsége is.

„Szinte élesnek mondható helyzetekkel fognak szembenézni a szombati gyakorlaton a tűzoltók, mivel egy csapat sem fogja tudni előre, hogy milyen feladatot fog kapni. Fontos, hogy a gyakorlás mellett azt is fel lehessen mérni, mennyire felkészültek a tűzoltók" – mondta el az esemény kapcsán az Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség elnöke.

Az esemény nem zártkörű, bárki részt vehet rajta. A szervezők azt üzenik: „Gyerekek, szülőket elhozni kötelező!".

Kapcsolódó cikkek:
• A hegy alatt aszfaltoznak
• Több katasztrófát előztek meg a tűzoltók Keresztúron
• Ide jöttek karambolozni, ketten megsérültek
• A túlzott sebesség árt az egészségnek
• Klórt ivott, de megmentették
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.