Teljes változat

Motoros balesetek hétvégéje volt

Írta: uh.ro/közlemény, közzétéve: 2018-08-06 14:31:34 [Vissza]

Székelyudvarhelyen, Szentegyháza után, valamint Székelyudvarhely és Farkaslaka között ütöttek el motorost. Nem mindig az autóvezető volt a hibás.

A balesetsorozat péntek este kezdődött, amikor háromnegyed hétkor a 13A országúton Farkaslaka és Székelyudvarhely között egy siménfalvi motoros szabálytalanul előzött.

Szerencsétlenségére szemből jött a 42 éves székelyudvarhelyi O. S. által vezetett autó, és összeütköztek. A balesetben a motorbiciklit vezető 38 éves P. A. súlyosan, utasa, egy hölgy könnyebben megsérült.

Másnap délben Székelyudvarhelyen ütöttek el egy motorost a Tamási Áron és a Wesselényi Miklós utcák kereszteződésében. A 31 éves M. R. 12 óra 10 perckor a Bălcescu utca irányából érkezve haladt át autójával az útkereszteződésen, ám a jelzőlámpánál nem adott elsőbbséget a 37 éves sepsiszentgyörgyi K. C.-nek, aki motorral közlekedett.

A balesetben a motoros súlyosan megsérült.

Alig másfél órával később Szentegyháza után volt ütközés. A csíkszentsimoni 27 éves B. C. a 13A országúton haladt Csíkszereda fele, de nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel, és nem tartotta be a követési távolságot sem, így nekiment a madéfalvi 42 éves T. A. által vezetett autónak, amely teljesen szabályosan balra kanyarodott.

Egyik járművezető sem volt ittas. A két szabálytalanul közlekedő motoros, illetve az elsőbbséget meg nem adó sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indulhat a nyomozást követően bírósági eljárás a székelyudvarhelyi ügyészség döntése nyomán.

Kapcsolódó cikkek:
• Halálos baleset Décsfalván
• Célkeresztben az ittas sofőrök
• Kombájn vágta le a lábát, targonca törte a bordáját
• Elfáradt a sofőr, az árokban tért magához
• Több ember is megsérült az előzésben Farkaslakán
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.