Teljes változat

A tavalyi év egyik legnépszerűbb regényét mutatják be Udvarhelyen

Írta: uh.ro/közlemény, közzétéve: 2018-07-11 07:58:20 [Vissza]

Gerlóczy Márton írótól azt is megtudod, hogy Mikecs Anna szerző, vagy szereplő a könyvben, és egy japán fotós is érkezik.

A 37 éves, tizenöt éve folyamatosan regényeket publikáló Gerlóczy Márton jön Székelyudvarhelyre, a tavalyi év egyik legnépszerűbb magyar családregényét, az általa írt Altatót mutatják be a Gondűző Étteremben.

Áprily Lajos dédunokája, főleg nagyanyjának, Jékely Mártának és Schéfer Idának (Áprily felesége, Márta édesanyja) az emlékirataiból merített a könyv megírásakor. A regény 2017 szeptemberében jelent meg Mikecs Anna: Altató címmel. 2006-ban Gerlóczy úgy fogott neki a munkának, hogy a családban fellelhető összes levelet, dokumentumot, emlékiratot felleltározta és digitalizálta.

Miért Mikecs Anna, tehát Jékely Márta első, négyéves korában elhunyt lánya a „szerző"? Kiderül a találkozón.

Gerlóczyval a székelyudvarhelyi Katona Zoltán újságíró, műsorvezető beszélget, akinek a regényről szóló írását ide kattintva olvashatod el. A könyvbemutató végén a szerző dedikál, a kötet a helyszínen megvásárolható.

A találkozón jelen lesz Érsek Nándor, Gerlóczy könyveit megjelentető Scolar Kiadó tulajdonosa, valamint a japán Kaz Kameshima fényképész, az Altató borítófotójának készítője.

A bemutatót 2018. július 20-án, pénteken 19 órától rendezik a Gondűző Étteremben (Szentimre utca 18. szám).

Kapcsolódó cikkek:
• Egész Erdélyt bealtatózták
• Túrázók, figyelem!
• Ebbe a nőbe bele kell szeretni
• Székely szótárt mutatnak be a költészet napján
• A családregény, amiben nem jó nőnek lenni
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.