Teljes változat

Hajó kötött ki a Csillagvár szirtjeinél

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2018-06-14 08:56:45 [Vissza]

Szárazföld a láthatáron – kiáltotta az ifjú kapitány.

A Csillagvár Napköziotthon korábban nem kihasznált, bozótos, épület mögötti részét szerették volna feldobni és az ide megálmodott hajó árbocán kapaszkodó gyerek arcáról nagyon úgy tűnik, sikerült. „Én vagyok a kapitány!", „Szárazföld a láthatáron!", kiabálják a fahajó alkatrészeiről csüngő ovisok.

„Kitaláltuk ezt a nagy hajót és azért kértük meg éppen ezt a céget a megépítéssel, mert egy szülő közvetítésével adományoztak nekünk egy nagy hintát" – mondta Lukács Kinga igazgató, hogyan választották ki a kivitelezőt, noha előtte a cég soha nem csinált ilyent.

A hajó tízezer lejes árából hatezret szaladtak össze a Csillagvár Szülők és Pedagógusok Egyesületének futói az idei Fuss Neki!-n, a maradék négyezret a cég támogatásként ajánlotta fel. A területhez a fenyédi homokbánya szintén adományként biztosította a homokot, így lett az említett napközinek a legnagyobb homokozója a városban, mesélte nevetve Lukács Kinga.

Az eddig nem használt udvarrészen jelenleg csak a hajó körüli rész van rendbe téve, de az igazgatónőtől megtudtuk, hogy szeretnék lepermetezni az egész hátsó udvart, hogy a jelenleg bozótos részt sportgyeppel újrafüvesíthessék, és feltölthessék játékokkal.

Kapcsolódó cikkek:
• Jóska a tengerész, hajóját nem éri vész
• Napközikbe megy a városházi mikulás
• Így mentették meg a hatalmas állatot (videó)
• Ezek a mai ovisok!
• Almásról az Államokba
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.