Teljes változat

Maradnak a megyeiben a keresztúriak

Írta: Sinka-Király Levente, közzétéve: 2018-06-13 19:12:20 [Vissza]

A Székelykeresztúri Egyesülés lett a megyei pontvadászat bajnokcsapata, de nem lesznek ott a harmadik ligát érő osztályozós találkozón.

Remek bajnoki szezonon van túl a keresztúri focicsapat a Hargita megyei labdarúgó bajnokságban. A tavalyelőtti bajnok a 2017/2018-as pontvadászatban Maroshévíztől szerezte vissza a bajnoki címet. Mindössze négyszer találtak legyőzőre, egyszer döntetlent játszottak, míg tizenkilencszer szerezték meg a három pontot. A huszonnégy forduló alatt 58 pontot szereztek.

A második helyen Balánbánya végzett, lemaradásuk 8 pont volt. A címvédő Maroshévíz idén csak a harmadik helyezést érte el. Negyedik lett a Gyergyószentmiklósi VSK, és ötödik a Székelyudvarhelyi Roseal SK. A hétcsapatos bajnokság utolsó előtti helyén Homoródalmás végzett, a Gyergyószárhegyi Bástya lett az utolsó.

Annak ellenére, hogy a a keresztúriak bajnoki címe feljogosítja őket a 3. Liga osztályozós találkozójára a Fehér megyei Marosújvár ellen, az Egyesülést nem írták ki az oda-visszavágós mérkőzésre. A keresztúri csapat elnökétől, Péter Miklóstól megtudtuk, hogy ennek oka egy bizonyos sportazonossági bizonylat (CIS) hiánya, amit nem sikerült határidőig megszerezniük az Ifjúsági és Sportminisztériumtól.

Az osztályozós találkozókra jogosult megyei bajnokok közül többen is ebben a cipőben járnak. A negyvenkét csapatnak eredetileg huszonegy oda-visszavágós találkozót kellett volna rendezzenek, ez a szám a Román Labdarúgó Szövetség honlapján mindössze tizenhárom. Ez azt jelenti, hogy nyolc csapat a találkozók lejátszása nélkül kezdheti a következő szezon a harmadik ligában.

Kapcsolódó cikkek:
• Elkezdődött Keresztúr kupamenetelése
• Te kinek szurkolsz? Udvarhelynek vagy Keresztúrnak?
• Körzeti bajnokság: egy kicsit másképp
• Láttatok már kapufás fejes öngólt? Egyet mutatunk.
• Ronaldo kifejelte Marokkót, de Messi a vége (videó)
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.