Teljes változat

Matematikából vizsgáztak a nyolcadikosok

Írta: uh.ro, közzétéve: 2018-06-13 06:09:35 [Vissza]

A képességvizsga második felvonása zajlik szerdán az iskolákban, az anyanyelv még hátravan a nemzeti kisebbségek számára.

A tételeket 9 órakor kapták meg a diákok, de már fél órával előtte el kellett foglalniuk a helyüket a teremben. A feladatok megoldására mindegyik vizsgán 120 percük van, a vizsgát videokamerák felügyelik. A nyolcadikosok nem vihetnek magukkal hátizsákot, könyveket, füzeteket és elektronikai eszközöket sem a terembe, csupán írószer és egy személyazonosságot igazoló okirat lehet náluk.

A matematika tételeket a vizsga után közzéteszik a tanügyminisztérium honlapján.

Románból ez volt

Hétfőn, a román írásbeli vizsga tételei egy kortárs regényrészletre (Ioana Pârvulescu: Inocenții) és egy National Geographic Traveler-ben megjelent cikkre vonatkoztak a kérdések. Az első szöveggel kapcsolatban egy 150 szavas fogalmazást kellett írniuk a diákoknak. A második tétel kapcsán hat értelmezési és nyelvtani feladatot kaptak, emellett egy 150-200 szavas elbeszélést is kellett írniuk, amely egy várban történő eseményekről szól.

A nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok anyanyelvi vizsgája június 14-én, csütörtökön lesz.

Az országos szintű felmérés eredményeit június 19-én teszi közzé a tanügyminisztérium, és ugyancsak aznap 19 óráig fogadják az óvásokat. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket június 23-án teszik közzé.

Kapcsolódó cikkek:
• Megtanítják románul a kicsiket
• Elégedettebbek az erdélyi magyarok
• Féltik a román nyelvet
• Érettségizel, és azt se tudod, mi az a subler?
• Már lehet szurkolni az érettségizőknek
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.