Teljes változat

Hatodszorra rendeznek rockfesztivált és motoros találkozót

Írta: Sinka-Király Levente, közzétéve: 2018-06-12 13:42:29 [Vissza]

Idén is dübörögni fognak a motorok és a hangfalak a Szentegyháza Gyöngye termálfürdőn. Egy motorbiciklit is kisorsolnak!

Hatodik alkalommal szerveznek motoros találkozót és rockfesztivált a Szentegyháza Gyöngye termálfürdőn. A Székely Motoros Összefogás (SZMÖ) – a marosvásárhelyi Auld Cut M.C., a kézdivásárhelyi Flagellum Dei M.C., a székelyudvarhelyi Independent Eagles M.C., a kászoni KMB Motors M.C. és a csíkszeredai Rebel Wolves M.C. – közös erővel létrehozott találkozójára június 28. és július 1. között kerül sor.
A Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozó és Rockbuli, azaz a SZMÖ Fesztivál a termálfürdő területén idén is két színpaddal fogja várni a tizenegy meghívott együttest és a rockzene, illetve a motorok kedvelőit.

A csütörtöki első napon a Zanzibár, Akela és az Illusion of Controll csap a húrok közé a nagyszínpadon. A kisszínpadon a 2016-ban alakult kolozsvári Metalon együttes lesz a fellépő.

Pénteken a Hooligans, Rudan Joe & Kalapács és az Akusztika, valamint az udvarhelyszéki Terra Siculorum veszik át a nagyszínpadot. A csíkszeredai Full Screen lesz a kisszínpad fellépője.

Szombaton az AB/CD, ROAD, Attila Fiai Társulat, illetve a csíkszeredai Crisis Band koncertjein tombolhatnak a kilátogatók.

A motoros találkozó és rockfesztivál ideje alatt a kézdivásárhelyi The Crazy Plumbers utcazenével fogja szórakoztatni a kilátogatókat. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: gyereksarokkal várják a kicsiket, de motorozni is elviszik őket.
A motoros felvonulás pénteken két helyszínről fog indulni: délután 5 órakor Csíkszeredából a Szabadság (Taps) térről, illetve Székelyudvarhelyen a Jézus Szíve kápolna melletti parkolóból.

Akárcsak az elmúlt években, idén is kisorsolnak egy vasparipát az erre tombolát váltók közt. Az idei évben egy 2001-es kiadású Suzuki GSX-R 600-as motorkerékpár talál gazdára.

A szórakozás mellett idén sem marad el a szervezők egyik fő célkitűzése, a jótékonykodás. Az SZMÖ idén is rászoruló magánszemélyt, vagy magánszemélyeket fog támogatni.

Akiket az SZMÖ az elmúlt években támogatott:

2013-ban Böjte Csaba alapítványa által létrehozott tusnádfürdői árvaházat.

2014-ben a szentegyházi Szent Gellért Alapítványt.

2015-ben a 10 hónapos, májdaganatos Kocsis Csilla Cecíliát és a hatéves, veleszületett sóvesztő szindrómában szenvedő György Kincsőt.

2016-ban új kerekesszéket kapott az udvarhelyi mozgássérült Török Elek, támogatták a 8 éves Csiszér Máté-Balázst, aki üvegcsont-betegségben szenved és a 12 éves, csíkpálfalvi Csomortán Ervint, akinek májsejtes tumora van.

2017-ben a marosvásárhelyi Szabó Hunort - a kisfiú betegségével kapcsolatos diagnózis nem egyértelmű: vagy autista, vagy súlyos fogyatékkal él.

Kapcsolódó cikkek:
• Jövő héten drámázhatsz
• Nem lesz áram a város falusi részén
• A Metallica dalai csendülnek fel a domboldalban
• Meghalt egy magyar motoros a Transalpinán
• 150-nel tépettek részegen, fának csapódtak
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.