Teljes változat

Nekifutottak az új játékoknak

Írta: Simó Veronika, közzétéve: 2018-04-16 16:33:23 [Vissza]

Olyan játékokat kapott a városi bölcsőde, ami a felnőtteket is hosszú időre lefoglalja.

Nagy az izgalom a székelyudvarhelyi bölcsődénél, csupa színes játékkal telt meg az udvar. Mielőtt a gyerekseregnek átengedik a terepet, az óvónénik és a gondnok bácsi jól kiszórakozzák magukat a játékház összeszerelésével.

Nem így jár, fordítva! Valami nem jó a tetején, állítsátok vissza! Vajon ez idejár? Szedjük szét újra? Én is átbújok ezen, ha egyszer kész lesz!

Tesszük fel a hernyót?

– hangzanak az izgatott mondatok a felnőttek szájából, akik mind azon igyekeznek, hogy stabil alapokra helyezzék a műanyag házikót és minden alkatrésznek megtalálják a helyét.

Nem könnyű feladat ez a felnőtt kirakós, el is fáradnak az óvónők, mire mindennel elkészülnek, az utolsó anya is a helyére került. Nem anyuka, hanem csavar.

Épp időben végeztek, mert befut a vonat a bölcsődésekkel.

Aztaa! Váo!

– kiáltják, és egy perc múlva már nyoma sincs a rendnek, a sorba rakott műanyag talicskák szétgurulnak, megindul a fűnyírás a betonon, csúszni kezdenek a csúszdák és pattogni a labdák.

Az új játékokat az SZKA tavalyi Fuss Neki! adománygyűjtő akcióján szerzett összegből vásárolták – mondta az intézmény igazgatónője, Lukács Kinga. A bölcsőde számára nyolcan rótták a köröket, három szülő és öt alkalmazott, összesen 2495 lejt szaladtak össze. Ezt még az intézmény megtoldotta 856 lejjel, így 3650 lejt tudtak az új játékokra költeni.

Kimondottan kültéri eszközöket akartak beszerezni a bölcsődések számára, mert csak néhány fajáték volt eddig az udvaron. Az új játékszerek színesek, könnyűek, mindent lehet rajtuk, amit hároméves koráig szívesen csinál az ember: csúszni, mászni, bújni, razjolni.

A kicsiknek egyébként új játszótér is készül az épület mögött. A puha járólapok már a helyükön vannak, de lesz még homokozó és zöld gyep is a mókázásra. Őszre remélik, elkészül a terep.

Kapcsolódó cikkek:
• Mi gyűjtünk. Segítesz?
• Első héten én nem is mertem ölbe venni
• Bárhol jársz, Fuss Neki!
• Nagy mártírok vagyunk mi, fiatal székelyföldi nők
• Változik a Városi, de a Digitális Kaláka vajon mi?
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.