Teljes változat

Sok esetben volt tehetetlen a mentő

Írta: uh.ro, közzétéve: 2018-04-16 07:31:57 [Vissza]

Halálos közúti baleset is volt a megyében, és valószínűleg a hirtelen érkező nyár sem volt jó hatással ránk.

Az április 9-15. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, öt szívinfarktus, illetve tizenhét agyvérzés is volt. Szokatlanul sokan, szám szerint hatvanan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és tizenhat szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt tíz embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt hetet.

A lázas esetek száma harminc volt. Vasárnap estig nyolc közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen kilenc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan, egy ember életét vesztette.

A mentőszolgálat munkatársait tizennégy pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizenkét ittas emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt negyvenötön, rángógörcs miatt hatan kerültek kórházba. Hasmenéssel tizenkét, tápcsatornai vérzéssel két személy, égési sérüléssel szintén két ember került mentőbe, egyikük a bögözi tűzesetben sérült meg, itt olvashatsz róla bővebben.

Két személyt allergiás tünetekkel, egy másikat gyógyszermérgezés miatt kellett kezelni. Huszonkét traumás, öt epilepsziás, három asztmás, illetve hét kómás eset volt a héten. Összesen harmincan ájultak el a szóban forgó időszakban. A héten tizenkilenc esetben érkezett úgy a helyszínre a mentő, hogy már nem tudott segíteni, a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársa szerint a hirtelen érkezett meleg miatt is lehet ilyen nagy ez a szám.

Kapcsolódó cikkek:
• Tagadja a családomat a köcsög szenátus
• Kombájn vágta le a lábát, targonca törte a bordáját
• A rovarok továbbra is csipkelődnek
• Jön a vénasszonyok nyara
• Felgyújtotta saját lakását
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.