Teljes változat

Aknagránátot találtak a Papkertben

Írta: Pál Edit Éva, közzétéve: 2018-04-15 07:04:09 [Vissza]

Szombaton reggel arról értesítették a helyi rendőrséget, hogy feltehetően második világháborús robbanóeszközre bukkantak.

Délelőtt 9 óra körül a Papkert gondnoka telefonon értesítette a helyi rendőrséget, hogy feltehetően második világháborús robbanóeszközt találtak az aljnövényzet tisztítása közben a Papkert hátsó részében, a lakóépületek szomszédságában.

A helyi rendőrség kiszállt a helyszínre, hogy a 2004/481-es törvény értelmében biztosítsa a helyszínt, illetve hívták az Olt Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét. A tűzszerészek mintegy másfél órán belül megérkeztek Csíkszeredából, és hatástalanították a körülbelül 30 cm hosszúságú, valószínűleg második világháborús robbanószerkezetet – tájékoztatta portálunkat László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője.

Egy 82 milliméteres kaliberű aknagránátról van szó, amit elszállítottak és megsemmisítettek munkatársai, mondta Alina-Maria Ciobotariu, az Olt Sürgősségi Helyzetek (ISU Harghita) felügyelőségének szóvivője,

Idén ez az ötödik alkalom, hogy a Hargita megyei ISU munkatársainak második világháborús lövedékek miatt kellett kiszállniuk, és megsemmisíteniük azokat. Legutóbb Salamásról érkeztek ilyen hírek.

Ha valaki robbanószerkezetnek látszó tárgyat talál, azonnal értesítse a 112 sürgősségi számot, és ne nyúljon hozzá, ne barkácsoljon belőle. Egy hónapja ugyanis tragédia történt, a falu kovácsa felrobbant, amikor Moldvában földművelésre alkalmas eszközzé próbáltak házilag átalakítani egy működőképes világháborús robbanószerkezetet.

Kapcsolódó cikkek:
• Három csűr égett le Petken
• Gólyafészket mentettek a tűzoltók
• Lőszert talált az udvaron
• DIICOT: egy kukában akartak robbanószerkezetet elrejteni
• Az egykori város: Kannásné fája és a többiek
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.