Teljes változat

Homoródszentmárton község: egy családot kiköltöztettek

Írta: Pál Edit Éva, közzétéve: 2018-03-14 09:12:41 [Vissza]

Öt házba folyt be a víz a Nagy-Homoród mentén, az utakat le- és elmosta, egyet el is zárt.

Városfalva fele az éjszaka folyamán lezárták a Brassó felé vezető megyei utat, csak tehergépkocsival, nagyobb járművekkel lehet átkelni a vízen, ami szemtanúk szerint a szerda délelőtti órákban félméteres magasságban hömpölygött a határban és az úttesten.

A községben öt házba ment be a víz, többnyire pincékbe és pincelakásokba. Abásfalván 3, Városfalván és Homoródszentpéteren 1-1 házba hatolt be a kiöntött patak. Homoródszentpéteren egy családot éjszakára kiköltöztettek, mert a lakásuk túl közel volt a patakhoz, őket a helyi szeretetotthonban szállásolták el – tudtuk meg Jakab Attila polgármestertől.

1793537754002405

Ana Maria Ciobotariu, az Olt Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének sajtószóvivője elmondta, Székelyudvarhely környékén nem kellett beavatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak, akik egész éjszaka felügyelték a folyóvizek állapotát, különösen a két Homoród mentét. Megyei szinten Csíkszereda és Gyergyószentmiklós vonzáskörzetében kellett beavatkozniuk 2-2 esetben, illetve a Kézdivásárhely és a Csíkkozmás közötti utat zárták le négy kilométeren. Tudomása szerint Lövétén és Máréfalván hatolt be a víz 1 pincébe, illetve 1 udvarra - tájékoztatott az eddig beérkezett részinformációkról.

Hozzátette, mivel önkéntes tűzoltók segítségével helyileg megoldhatták a kellemetlen helyzeteket, pontosabb információkat egyelőre nem tud mondani, a polgármesteri hivatalok a nap folyamán összesítik a károkat, és elküldik az ISU-nak.

További cikkek a témában


Vészesen nő a Küküllő, de a Homoród se kicsi

Videók a nagyon Nagy-Küküllőről

Lezárták a héjjasfalvi hidat az áradás miatt (videó)

Farkaslaka: Aludni nem volt kedvünk!

Árvízhelyzet Bögöz községben

Kapcsolódó cikkek:
• Megtalálták a májusban ellopott telefont
• Emberéletet követelt az árvíz
• Házakat öntött el a lezúduló víz, kidőlt egy fa
• Ittasan vezetett a kiskorú, oszlopnak ütközött
• Árvízriadó Hargita megyében
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.