Teljes változat

Bűnügyi eljárás a polgármesteri hivatal ellen

Írta: Simó Veronika, közzétéve: 2018-03-13 11:13:50 [Vissza]

Esőkabátok és zászlók miatt vizsgálódik a rendőrség. Próbálják eláztatni a nemzeti ünnepet?

Hivatali visszaélés miatt feljelentették Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalát a rendőrségen – derült ki a hétfői városházi sajtótájékoztatón. Akkor Gálfi Árpád azt mondta, Csíkszeredába utazik az ügy miatt.

Kedden délelőtt kérdésünkre elmondta, annyit sikerült megtudnia, hogy a főügyésztől érkezett az utasítás a rendőrségre, hogy indítsanak vizsgálatot a március 15-re beszerzett dekorációk ügyében.

„Egyértelművé tettem számukra, hogy nem közpénzből volt előirányozva ezeknek a tárgyaknak a beszerzése, hanem támogatásból" – mondta a polgármester. A szóban forgó dekorációs elemek egyébként az ünnepi programban részt vevő gyerekeknek szánt ajándékok: esőkabátok és zászlócskák. A polgármester azt is hozzátette, szerinte az ügyészség azt feltételezte, hogy közpénzből lesznek ezek a tárgyak kifizetve.

Az idei ünnepségsorozatra egyébként összesen 42 ezer lejt szántak, amiből 15 ezer lejt adományként kap a polgármesteri hivatal.

„Az adományozókkal szerződést kötöttünk, amiben ők azt is pontosítják, hogy mire költhetjük el a pénzt. Miután a támogatás beérkezik a hivatal számlájára, az önkormányzati testület dönt az összeg befogadásáról a költségvetésbe. Ez a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen fog megtörténi, és a megrendelt dekorációk kifizetése is ezután következik" – magyarázta Gálfi.

A dekorációs elemek megrendelése a teljes átláthatóság jegyében történt, közbeszerzést írt ki a hivatal február 27-én, tenderfüzet készült és a beérkezett ajánlatokból az ár alapján választották ki a győztes ákosfalvi vállalkozást, az Energivit Kft.-t – tudtuk meg a polgármestertől.

A Marosvásárhelyen bejegyzett, Ákosfalván is dolgozó Energivit Kft. tulajdonosa az a Bodoni Hunor, aki korábban a Digital 3 marketingeseként is tevékenykedett.

Kapcsolódó cikkek:
• Trianon-botrány a Pallóban
• Mi ez a zenebona a központban?
• Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára
• A várban volt vendég Gálfi és az udvarhelyiek
• Súlyos baleset a Baknya-tetőn - FRISSÍTVE
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.