Teljes változat

Kábítószerfogás Udvarhelyen – videó

Írta: uh.ro/közlemény, közzétéve: 2018-02-12 13:31:41 [Vissza]

Fél kiló, Magyarországról hozott marihuánát találtak egy csomagtartóba rejtve.

Székelyudvarhelyen állították meg február 8-án, pénteken reggel 8.30 körül a rendőrök és a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság munkatársai azt az autót, amelyben előzetes információik szerint a 41 éves B. R. és a 29 éves J. S. B. kannabiszt szállított.

A sejtésük igaznak bizonyult. J. S. B. gépkocsijának átvizsgálása során a hatóságok 500 gramm marihuánát találtak egy hátizsákba rejtve. A kábítószer 50 grammos porciónként, vákuumcsomagolásban várta, hogy eladják.

Ugyanekkor B. R. lakásán házkutatást is tartottak, nála 50 gramm marihuánát találtak. A vizsgálatból kiderült, hogy a teljes kábítószermennyiség Magyarországról származik, tavaly novemberben tömegközlekedési eszközzel hozta be B. R. Romániába.

Egy héttel korábban

Korábban, február 1-jén ugyanezen hatóságok még 10 házkutatást szerveztek kilenc, 23 és 50 év közötti személynél, nyolcat Marosvásárhelyen, egyet-egyet pedig Szentegyházán és Ákosfalván.

A házkutatások során 150 gramm kannabiszt, egy darab hasist, kannabiszmagokat, hat (feltehetően) hallucinogén gombadarabot, 650 lejt (feltételezhetően kábítószereladásból származó készpénzt), valamint droghasználathoz szükséges kellékeket, mobiltelefonokat találtak, illetve koboztak el.

A bizonyítékokat a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) központi laboratóriumába vitték kivizsgálásra. A két akció összesen 11 gyanúsítottja ellen eljárás indult drogkereskedelem, kábítószerbirtoklás vádjával, B. R. esetében pedig ez kiegészül a kábítószerbehozatallal. Három gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vettek, majd 60 napos bírósági felügyeletet rendeltek el ellenük, amit még további három személy esetében is kiróttak. Tettükért 3 hónaptól 10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

A videóból kiderül, az érintettek hátizsákban, válltáskában, szemeteskukában, illetve a konyhaszekrényben, befőttes üvegekben tárolták a kábítószert.

Zajlik a nyomozás, egyelőre nem jelenthető ki, hogy drogkereskedő-hálózatról lenne szó, és a két időpontban lezajlott házkutatás-rajtaütéssorozat között van összefüggés - nyilatkozta portálunknak Incze Mikós, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

Kapcsolódó cikkek:
• Marihuánás sütit evett egy négyéves csíki kislány
• Drogot találtak Keresztúron
• Amikor a rendőrök saját drónnal felügyelik a kábítószer-ültetvényüket
• Drogdíler lett a súlyos betegségekkel küzdő házaspár
• Füves kekszet adott a diákjainak

Hozzászólások:

perretz - ".... találtak egy hátizsákba rejtve" Én a tízóraimat szoktam reggelente hátizsákba REJTENI.

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.