Teljes változat

Amerikában is elismerték a Legendáriumot

Írta: uh.ro, közzétéve: 2018-02-08 13:35:38 [Vissza]

[ File nincs betöltve ]Kiválósági díjat kapott a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmje a kaliforniai IndieFest filmfesztiválon.

Kelet-Európában és animációs kategóriában egyedüliként kapott díjat A Tejút és a varázspatkó, a legújabb Legendárium-rajzfilm.

A The IndieFest online filmfesztivál 2008-ban indult a kaliforniai San Diegoban – a nemzetközi fesztiválra a világ minden tájáról évente több ezer alkotást neveznek be, számos kategóriában. Idén többek közt az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból, Indiából, Kínából, Ausztráliából, Új-Zélandról és Európából is jelentkeztek alkotók nagy- és kisjátékfilmekkel, tévéfilmekkel és –sorozatokkal, új médiás tartalmakkal, dokumentumfilmekkel, illetve animációs filmekkel.

A Székelyföldi Legendárium animációs kategóriában nevezte be legújabb, Barabás Árpád által rendezett A tejút és a varázspatkó című rajzfilmjét, amely már ízig-vérig "székely termék", kizárólag a Legendárium csapatának munkája és amellyel sikerült elnyerni a kiválósági díjat (Award of Excellence). A fesztiválra idén január 19-éig lehetett benevezni, az eredményhirdetés február 7-én este zajlott.

A beküldött alkotásokat a fesztivál szervezőiből és díjnyertes filmes szakemberekből álló zsűri értékelte, főként az alkotások minőségére, a technikai részletekre és a kreativitásra fókuszálva. A kiosztott elismerések négy kategóriába sorolhatók: egy fődíjas alkotás mellett több kiválósági díjat, érdemdíjat, illetve elismerő díjat osztottak ki.

A filmfesztivál szervezői a díjazás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az alkotók és munkájuk megismertetésére, népszerűsítésére: több mint 44 ezer filmes szakemberhez juttatják el a díjazott alkotások listáját, ezáltal lehetőséget biztosítva nemzetközi szakmai partnerségek, együttműködések kialakítására.

Kapcsolódó cikkek:
• A gyerek szavazata is számít
• Ismersz vasszékelyeket?
• Úristen, összement a Székelytámadt vár!
• Tudja valaki, hogy miért nem tüntetnek a székelyek?
• Mikor ér véget a gyerekkor?
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.