Teljes változat

A Bundesligában lett vezetőedző Ilyés Annamari

Írta: uh.ro, közzétéve: 2018-02-08 09:09:35 [Vissza]

Ilyés Annamária a Neckarsulmer SU trénere lett, a német női kézilabda-élvonalban ezentúl edzőként bizonyíthat.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint Emir Hadzimuhamedovic több mint hét év után lemondott posztjáról, mert szerinte a csapatnak sürgősen új lendületre és impulzusokra van szüksége, de a sportigazgatói feladatokat továbbra is ellátja. 

Ilyés Annamária a klub honlapjának adott interjújában azt mondta, hogy a felkérés nagyon meglepő volt, mert csak tavaly nyáron szerzett edzői A-licencet Németországban - a magyar, hasonló szintű licence már tíz éve megvan. "Nagyon várom a feladatot, mert tudom, hogy sok lehetőség van a csapatban" – vélekedett az egykori udvarhelyi klasszis, Ilyés Ferenc nővére.

Az egykori kézilabda-legenda, a székelyudvarhelyi Miklós Magdolna lánya, a 37 éves volt balátlövő játékosként Kolozsváron, Nagybányán, Vácon, Kiskunhalason, a Ferencvárosnál játszott, Németországban (2008-tól) a Blomberg-Lippe, a Metzingen és a Bietigheim sportolója volt. Ifjúsági edzői pályafutását néhény évvel ezelőtt kezdte, ez a második felnőtt csapata, tavaly a harmadosztályban a Bietingheim edzője volt.

A Neckarsulmer SU együttese jelenleg a 12. helyen áll a 14 csapatos Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek:
• Nem jött össze a pontszerzés
• Döntetlen a kézisek harmadik meccsén
• Így tért vissza a kézilabda Udvarhelyre
• Ide menj, ha sportolni akarsz, vagy csak néznéd
• Kikapott, de bizonyított az új kézilabdacsapat
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.