Teljes változat

Romániai floorball-bajnokság indul

Írta: uh.ro, közzétéve: 2018-02-06 09:10:37 [Vissza]

Ezentúl romániai bajnokságban, félhivatalosan is ütik a padlón a labdát. Szombaton meg is nézheted.

Habár amatőr, általában egynapos seregszemléket évente eddig is több alkalommal tartottak, a floorballsport romániai szerelmesei úgy döntöttek, hogy idéntől elindítanak egy egyelőre félhivatalosnak nevezett romániai floorball-bajnokságot is. Ebben három székelyudvarhelyi, illetve egy marosvásárhelyi és egy sepsiszentgyörgyi együttes vesz részt.

Néhány héttel ezelőtt, többszöri egyeztetés után, a svájci Floorball4all Egyesület koordinálásával a régió csapatai elhatározták, hogy megalapítják a Romániai Floorball Ligát. A szervezők abban is reménykednek, hogy az egyelőre ötcsapatos liga évről évre bővül majd, átlépi Székelyföld, illetve Erdély határait, és országszintű eseménnyé fejlődik.

Az udvarhelyi Black 69 csapatán kívül a bajnokságban megmérkőzik a szintén székelyudvarhelyi Floorbulls, a sepsiszentgyörgyi Pro Sepsi, a marosvásárhelyi Red Arrows, illetve a Black 69 ifjúsági csapata, a Black 69 Floorballsuli. Az ötfordulós bajnokságban minden fordulóban két meccset játszik minden csapat, 2x20 perces mérkőzések lesznek.

A Romániai Floorball Liga első fordulója február 10-én, szombaton lesz a Rákóczi Centerben. A nyitómeccset a marosvásárhelyi és a Floorballsuli együttesei játsszák szombaton 10 órától. Minden fordulóban két meccset játszik minden csapat, 2x20 perces merkőzések lesznek, ezeknek az utolsó 3 perce tiszta idő – tehát ha áll a játék, áll az idő is.

A 4+1 fordulós bajnokságban a második etap a Marosvásárhely melletti Jedden lesz március 3-án, a harmadik Szentgyörgyön április 7-én, a negyedik Udvarhelyen május 12-én, az ötödik, döntő forduló pedig május 26-án Jedden. Utóbbi azért döntő forduló, mert a négy forduló után kialakult rangsor alapján az utolsó három csapat egymás ellen játszik egy-egy mérkőzést, az első két csapat pedig két győzelemig tartó finálét játszik.

Február 10., Rákóczi Center, Székelyudvarhely

Romániai Floorball Liga, első forduló:

10 óra: Red Arrows-Floorballsuli

11 óra: Black 69-Pro Sepsi

12 óra: Floorbulls-Red Arrows

13.30: Floorballuli-Black 69

14.30: Pro Sepsi-Floorbulls

Kapcsolódó cikkek:
• Ugye, még nem raktad el a léceket?
• Hidegzuhanyt kapott a nyakába a Black 69
• Kézilabdatornát rendeznek Zsombori László emlékére
• Ismét jótékonykodtak a floorballosok, ezúttal vért adtak
• Egyelőre a papírforma érvényesül a floorball-bajnokságban
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.