Teljes változat

Emlékháza lesz a Szejkén a legnagyobb székelynek

Írta: uh.ro, közzétéve: 2018-02-05 08:20:09 [Vissza]

A vasárnapi ünnepség alkalmával letették az alapkövet, a kis múzeum Orbán Balázs életművét mutatja be.

Vasárnap Orbán Balázsra emlékeztek születésének 189. évfordulóján, de a városközponti ünnepségett megelőzően a Szejkefürdőn történt egy nem mindennapi momentum: a legnagyobb székely sírjának koszorúzása után, a síremléktől nem messze elhelyezték a leendő emlékház alapkövét.

„Kötelességünk ezt véghez vinni, hiszen sok turista és helybéli látogat ki a sírhoz, de nem kap róla elegendő információt. Ebben a kis múzeumban több nyelven, interaktívan mutatjuk be a nagy székelyünk életművét. Annak idején Ő tette le a székelység kulturális alapkövét, mi a Székelyföldi Legendárium elindításakor egy kész anyagot dolgozhattunk fel tőle. A Székelyudvarhelytől ajándékba kapott alapkő az épület része lesz" – olvasható a Székelyföldi Legendárium Facebook-oldalán.

Kapcsolódó cikkek:
• Fényes nappal harapta le a kicsi fejét!
• Három cégnél és a Szejkén nem lesz villany
• A héten még legózhatsz a múzeumban
• A Metallica dalai csendülnek fel a domboldalban
• Úristen, összement a Székelytámadt vár!

Hozzászólások:

Dannet abé - kedves és hasznos kezdeményezés..., ugyanakkor, amikor nem messze szülőfalujában van egy szép emlékszoba, akkor érdekellentétb ütközőnek tetszik. S hagyjuk a versenyszellemet jó...! Talán azt kellene kibővíteni, megerősíteni, hogy már abba a faluba is menjenek a turisták. Ha a Szejkén megtekintik a kapusort és az ottani emlékházat, akkor egy turista sem veszi majd a fáradtságot, hogy kimenjen Lengyelfalvára... Ez a mostani elképzelés semmibe veszi az elődök munkáját is. Nagyon nem tetsző dolog!

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.