Teljes változat

400 ezer eurós tartozása van az SzKC-nak

Írta: uh.ro / közlemény, közzétéve: 2018-01-30 18:26:29 [Vissza]

A polgármesteri hivatal többek között ezt is közölte, de azt is, hogy lehet fény az alagút végén, mert új kézilabda klub jöhet létre.

Tovább folytatódik az SzKC-ügy, a klubbal és az elmúlt napok történéseivel kapcsolatosan a polgármesteri hivatal is megjelentetett egy közleményt.

A játékosoknak és a pénzügynek is tartozik a klub

A városháza közleménye kedden koraeste került ki, ebből több részletet is megtudtunk, azt is, hogy a klub jelenleg 400 ezer euróval adósa a játékosoknak és a pénzügynek. Ez némiképp megmagyarázza azt a decemberi híresztelést, miszerint az együttes sportolói és stábtagjai hónapok óta nem kaptak fizetést.

„A klub vezetősége a múlt hét végén mutatta be a városvezetésnek az SZKC kialakult anyagi helyzetét, amely szerint közel 400 ezer eurós tartozás halmozódott fel a játékosok ki nem fizetett fizetéseiből, valamint egy jelentős adótartozásból a pénzügy felé. Ekkor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy az adótartozások miatt napok kérdése az SZKC bankszámláinak a zárolása, ennek ellenére Székelyudvarhely polgármestere és a városvezetés a helyi vállalkozók összehívásával próbált utolsó pillanatban is megoldást találni a csapat megmentésére. A számlák zárolása a magyarországi támogatás fogadását is lehetetlenné teszi" – írja a közlemény.

A rövid határidő és a szükséges összeg nagysága miatt a felajánlott támogatási összegek nem voltak elegendők a felnőtt kézilabda csapat megmentéséhez, illetve Székelyudvarhely önkormányzata nem tudja törvényes keretek között átvállalni a magán sportklub adósságait.

„Az előző években is biztosított, jelentős nagyságú pályázati támogatásunk sem lenne elegendő ebben az évben egy ilyen mértékű adósság kiegyenlítéséhez" – folytatódik a közlemlny.

Az új sportklub lehet a megoldás

A városvezetés célja a székelyudvarhelyi kézilabda további felkarolása és támogatása, amelyhez jelentős mértékben hozzájárul a tavalyi év végén megítélt magyarországi támogatás, a város saját hozzájárulása, valamint a helyi vállalkozók felajánlásai – folytatódik a közlemény, hangsúlyozva, hogy ennek feltételeit egy új, a székelyudvarhelyi önkormányzat által létrehozott, városi sportklub keretei között szeretnék megteremteni. Erről az új közintézményről az egyik decemberi tanácsülésen döntöttek a városatyák.

„Azon dolgozunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül a kézilabda akadémia, székelyudvarhelyi központtal indíthassa tevékenységét, melynek keretében a kézilabda iránt érdeklődő gyerekek, fiatalok, valamint a sportág szakemberei folytathatják tevékenységüket. Hisszük, hogy néhány év múlva székelyföldi játékoskerettel újra egy versenyképes felnőtt csapattal büszkélkedhetünk majd" – zárul a polgármesteri hivatal közleménye.

Portálunk ma már arról adott hírt, hogy az együttes játékosai új csapatokhoz szerződtek-szerződnek, illetve az SzKC-meccsek hiánya űrt hagyott az udvarhelyiekben. A klub elnök-főtámogatója múlt héten elhunyt, a vezetőség múlt csütörtökön találkozott először a város elöljáróival, majd ezt követte pénteken egy megbeszélés a városháza dísztermében a vállalkozókkal. Az is ismert, hogy a néhány hete megítélt magyaországi támogatást a kézilabda-akadémia létesítésére lehet felhasználni, nem a felnőtt csapatra. A klub hétfőn jelentette be, hogy a felnőtt együttes nem folytatja szereplését a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek:
• Megrongálták az új játszóteret
• Ismersz vasszékelyeket?
• Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem
• Hétvégén is dolgozik a hivatal
• Vigyázz, kész, tanácsülés!
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.