Teljes változat

Eldőlt: kiszáll a bajnokságból az SzKC!

Írta: uh.ro / közlemény, közzétéve: 2018-01-29 14:20:02 [Vissza]

A klub bejelentette: nincs tovább, nem játszik tovább a bajnokságban a csapat.

Közleményt jelentetett meg a Székelyudvarhelyi KC, az együttes nem folytatja szereplését a bajnokságban. „Az utóbbi napok a túlélés megteremtéséről szóltak. A klub az első körben tudatta játékosaival, hogy már nem képes azon a pénzügyi szinten folytatni, mint eddig. A kézilabdázók számára nem gördített akadályt: más gárda keresésébe foghatott – szabad játékossá nyilvánítjuk" – többek között ez áll a klub honlapján hétfőn koradélután megjelent közleményben.

A klub a „második körben" a jelenlegi városvezetéssel egyeztetett, kérve az ők segítségét, a polgármesteri hivatal együtt pár udvarhelyszéki vállalkozóval ígéretet tett, hogy megpróbál segíteni. A közlemény szerint az Ing Service, a Triga, a Caparol, a Macops, a Roseal, a Termolang, illetve Hargita Megyei Tanácsa is kereste a megoldást a túlélésre.

„A klubvezetőségnek mérlegelve a jelenlegi anyagi helyzetet, azt, hogy a folytatást illetően bizonytalan a Székelyudvarhelyi KC jövője – döntést kellett hoznia. A fennmaradó tavaszi idény jövőképe is ködös volt, így nem lehetett más a lépés, minthogy az SzKC kiáll a Nemzeti Ligából" – tartalmazza az SzKC hivatalos közleménye.

Dr. Verestóy Attila, a klub megalapítója, elnöke és főtámogatója múlt hét elején hunyt el – csütörtökön először ült tárgyalóasztalhoz a város és a klub vezetősége, de akkor nem adtak sem nyilatkozatot, sem pedig információkat.

A Román Kézilabda-szövetség honlapján hétfőn megjelent, hogy a Bukaresti Steaua-SzKC mérkőzést csütörtökön, február elsején 19 órától rendezik – a klub közleményének ismeretében ezt a mérkőzést már nem tartják meg.

Kapcsolódó cikkek:
• Ugye, még nem raktad el a léceket?
• Egyelőre a papírforma érvényesül a floorball-bajnokságban
• Kérdések, amikre Verestóy már sohasem válaszol
• Romániai floorball-bajnokság indul
• Antal Lóránt lesz Hargita megye szenátora

Hozzászólások:

jutacs - Jaj, de buták vagytok és élhetetlenek! Hát Orbán Viktortól kell pénzt kérni! Megeszem a kalapom, ha nem ad. Csak rá kell szavazni! Addig üsd a vasat, amíg meleg!

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.