Teljes változat

A mieink is ringbe lépnek a bajnoki címért

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2018-01-25 10:42:08 [Vissza]

Hétvégén kiderül, ki most Erdély legjobbja. Kolozsváron rendezik a döntőt.

Erdély negyedik slam poetry bajnokát avatják a hétvégén, Kolozsváron.

Idén három udvarhelyi és egy korondi versenyző is harcba száll a bajnoki címért, Kis-Német Noémi és Pál Emil az Zújgében rendezett udvarhelyi előválogatón vívta ki a részvételt, Járai Richárd a csíkszeredai, Tófalvi Előd a vásárhelyi versenyen. A négy említett versenyzőnek másik tizennégy szlemmerrel kell felvennie a versenyt, köztük olyan nevek is szerepelnek, mint a tavalyi bajnok Balogh Tamás és a kortárs erdélyi irodalom elismert költője, Kali Ágnes.

Az est házigazdája Erdély első slam bajnoka, André Ferenc lesz, és a versenyzőkön kívül vendégszlemmerként fellép majd a jelenlegi magyar bajnok, Mészáros Péter és a felvidéki slam két Magyarországon is hírnevet szerzett alakja, György Ádám és Laboda Róbert.

A szabályzat az előző évekhez képest nem változott, a versenyzőknek két szöveget kell magukkal vinniük, első körben egy új, még be nem mutatott szöveget kell előadniuk, a második körben ez már nem feltétel. Téma nincs megadva, zene sincs, kelléket használni tilos és kizárólag saját szerzeményt lehet előadni, maximum 3 perc 15 másodperc alatt, az időtúllépés pontlevonással jár.

Ha megnéznéd, hogyan teljesítenek udvarhelyi szlemmereink a finálén, ezt január 27-én, szombaton teheted meg a kolozsvári Malom utca 16. szám alatt található Tranzit Házban 20 órától egy 10 lejes belépő befizetése után. A szervezők azon dolgoznak, hogy az interneten élőben lehessen majd követni a bajnokságot, ha ez sikerül nekik, megtudod majd az esemény Facebook oldalán. Hajrá szlemmerek!

Kapcsolódó cikkek:
• Nézd meg, kik lépnek fel (videók)
• 630 program az idei KMN-n
• Így nyerték a vébét a franciák (videóval)
• Halep megnyerte a Grand Slamet
• Eurovízió: Magyarország jobban teljesít
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.