Teljes változat

Elhunyt dr. Verestóy Attila szenátor

Írta: uh.ro / hírszerk. , közzétéve: 2018-01-24 11:11:21 [Vissza]

Súlyos betegség után 63 éves korában meghalt dr. Verestóy Attila, Hargita megye szenátora.

Értesüléseink szerint a szenátort hónapok óta súlyos betegséggel, rákkal kezelték Bécsben – az udvarhelyszéki politikus kedden este hunyt el az osztrák főváros egyik klinikáján. 

Verestóy Attila 1954. március 1-jén született Székelyudvarhelyen, a mostani Tamási Áron Gimnáziumban érettségizett 1972-ben. 1978-ban végzett a Bukaresti Műszaki Egyetem vegyészmérnöki karán – ugyanezen az egyetemen lett 1999-ben a kémiai tudományok doktora. Gyakornoki évei után, 1980 és 1983 között a Bukaresti Műszaki Tudományegyetem vegyészmérnöki karán volt tanársegéd, majd 1983 és 1989 a Bukaresti Szervetlen Vegyipari Kutatóintézet tudományos kutatója.

Az 1989-es rendszerváltás utáni hónapokban már aktívan bekapcsolódott a közéletbe, januártól a Nemzeti Megmentési Front tanácsosa, majd Király Károly alelnök irodája szakértőcsoportjának tagja volt, illetve a februártól májusig működő Ideiglenes Nemzeti Egységtanács (CPUN) tagja.

1990 májusától haláláig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség szenátora volt, több ciklusban szenátusi frakcióvezetője is, illetve a Román Hírszerző Szolgálat tevékenységét ellenőrző szenátusi bizottság tagja, illetve alelnöke.

Saját nevét viselő alapítványa volt, 2005 óta pedig klubelnöke és főtámogatója a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabda-csapatának.

Verestóy Attila szenátor temetéséről később intézkednek.

Kapcsolódó cikkek:
• Nem lehetett író, költő vagy rockzenész
• Kéri a pofont az RMDSZ szenátora
• Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?
• Új vezetője van a Forrásközpontnak
• Megvédte tanárait a Palló Imre vezetősége

Hozzászólások:

mzolee - Digisport oldalan mar azt irjak h megszunoben az SZKC. Remelem csak egy legbol kapott cikk.

Egy a sokból - Szerintem igaz...

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.