Teljes változat

Amint megtudják, hol laknak, senki se veszi fel őket (VIDEÓ)

Írta: Katona Zoltán, közzétéve: 2018-01-22 15:08:00 [Vissza]

Már nem öngyilkosság filmet forgatni a Budvár negyedben. Nézd meg az Aves Media hatperces kisriportját.

„A tudás az egyetlen út, ami kivisz a gettóból – vallják Székelyföld egyik legnépesebb nyomornegyedében, melyet lakói szeretnének végre igazi otthonukká tenni" – ezekkel a sorokkal vezeti fel Szabó Attila szerkesztő, televíziós riporter legújabb munkáját.

A többszörösen díjazott filmes Szabó ezúttal operatőr kollégájával, Bálint Károllyal készített el egy majdnem hatperces kisriportot az elmúlt hetekben. A szőnyeg alá söpört negyed című filmben többek között Szász Emil vállalkozó, Leskó Barbara tanítónő, valamint a Budvár utcai roma közösség több tagja – egybehangzóan állítják, hogy a fiatalok közül szinte mind tanulni szeretnének.

1933101436719581

Ez a film már a Koós Károly Testület Tudósítói Találkozó és 1. Televíziós Szemléjén (Palics 2017, Rövidfilm Kategória) 2. díjat nyert. A tervek viszont nagyobbak, Szabó Attila egy sokkal nagyobb volumenű dokumentumfilmet tervez a témából.

„Februárban derül ki, hogy végül megkapja-e a finanszírozást, de ettől függetlenül folyamatosan támogatókat keresünk a filmekhez, hisz 25 százaléknyi önrészt kell letenni a támogatás mellé" – mondta Szabó Attila. A többszörösen díjazott filmesnek olyan filmjeit lehet megnézni, mint a székelyföldi famaffiáról szóló Méregzöld mesék, vagy az Egy isten, két nemzet.

Kapcsolódó cikkek:
• Ennél jobb vasárnapi program nincs
• Jön a hentes, a kurva és a félszemű
• Egy teljes utcát és hídat zárnak le
• Cigány a moziban
• Nyámm, csemege lesz a moziban
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.