Teljes változat

Ha kitesszük a székely zászlót, lógni fogunk

Írta: hírszerk, közzétéve: 2018-01-11 18:19:12 [Vissza]

Mihai Tudose kijelentette ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt.

A miniszterelnököt a Realitatea hírtelevízió kérdezte arról, hogy hétfőn az RMDSZ, az MPP és az EMNP közös állásfoglalást írt alá az erdélyi magyar autonómiaelképzelések összehangolásáról.

Mihai Tudose válaszában kijelentette: „Ha a székely zászló felkerül a székelyföldi intézményekre, melléjük aggatjuk a székelyeket is. Ilyen típusú autonómia a székelyek számára szóba sem jöhet”.

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt, amiért Mihai Tudose egy szerda esti tévényilatkozatában megfenyegette és megsértette a székelyföldi magyar közösséget.

maszol.ro / index.hu

Kapcsolódó cikkek:
• Dușa lesz a mumus Maros megyében
• Így rajtolt Udvarhelyről a királyszakasz
• Ismét a Kossuthba futnak be a bringások
• Féltik a román nyelvet
• Negyedik lett a világbajnokságon Székelyföld

Hozzászólások:

jutacs - Várható volt, hogy az állandó trianonozás, zászlólengetés, Orbán feszültségkeltő politikája előbb-utóbb kiveri a biztosítékot még a tanultabb románoknál is, nemcsak a bunkó magyargyűlölő náciknál. Orbán nem itt él, szavazatszerzésében semmitől nem riad vissza, még egyetlen tette nem volt ami az erdélyi magyarság jövőjét, vérontásmentes megmaradását segítette volna elő. Lesz ez még rosszabb is.

SzKarcsi - Azért képzeld el jutacs, milyen szharrr lehet nekünk itt Erdélyben, hogy Orbán nélkül még egy könnyed fluturálás ígéretét sem tudjuk megszerezni, így a centenárium évében...

jutacs - Orbán egyetlen alternatívát kínál az általa mélyen lenézett székelységnek: Áldozzák fel életüket és ezeréves szülőföldjüket Orbán hatalmáért

Mohabacsi2 - Kivancsi vagyok, hogy a romaniai parlament magyar tagjai ezek utan is kiaalnak a kormany igazsagugyi torvenymodositasa mellett. Biztosan igen, ugyanis majdmindenkinek van vaj a fejen.Nem fovesztesrol hanem akasztasrol van szo s itt esetleg elszkadhat a kotel. Nemde?

jutacs - A fidesz egyik legnagyobBika is kinált már kötelet a másképp gondolkodóknak Ettől függetlenül ma is a Magyar Országgyűlés elnöke . Vagyis a harmadik legfőbb közméltóság.

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.