Teljes változat

Áder János bejelentette, hogy mikor lesznek a választások

Írta: uh.ro / hírszerk. , közzétéve: 2018-01-11 10:59:00 [Vissza]

A külhoni magyarok regisztráció után, levélben szavazhatnak áprilisban.

"Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel - külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit, és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt - a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki" - közölte csütörtök délelőtt a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében Áder János.

Az egyfordulós választáson a szavazópolgárok a Magyar Országgyűlés képviselőit választják meg, 106 képviselőt egyéni választókerületben, 93-at pedig pártlistán. A magyarországi állandó lakhellyel rendelkező, de külföldön tartózkodó magyar állampolgárok a magyar nagykövetségeken és konzulátusokon szavazhatnak, míg a külhoni magyar állampolgárok regisztráció után csak a pártlistákra szavazhatnak, de nem személyesen, hanem levélben. A választási kampány február 17-én kezdődhet el.

Kapcsolódó cikkek:
• Újabb rangos kitüntetést kapott Dr. Ambrus József főorvos
• Túl a félidőn: közel 8 százalékon RMDSZ
• Húsz éve volt az “igazi rendszerváltás”. Tényleg...?
• Gazember társaság, ennyi az egész
• A kampány idén elmarad, mégis választanunk kell

Hozzászólások:

jutacs - Aki nem a fideszre szavaz, elveszik az állampolgárságát, mert hazaáruló lesz. A Magyarországon élő hazaárulók ki lesznek utasítva az országból, vagy koncentrációs táborba lesznek zárva. Megérdemlik. Remélem minden székely hazafi a választáson egyet választ, a fideszt. Éljen a fidesz, élén bölcs vezetőjével Orbán Viktor úrral!

jutacs - Amióta Orbán megvette a teljes székely sajtót, napról-napra javul az Udvarhelyi Híradó is. Jövöget a pénz a jelek szerint, hiszen már naponta 2-3 új hír is megjelenik az oldalon. Most kell beállni újságírónak, mert dőlni fog a pénz. Csak azt kell írni, amit az Illetékes elvár\"

jutacs - Don Vito Corleone: " Egy napon majd én is kérek tőled valamit".

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.