Teljes változat

Udvarhelyre jön a Viszkis rabló

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2018-01-11 09:41:16 [Vissza]

Az után, hogy film készült életéről, a Zújgében te is találkozhatsz Ambrus Attilával.

„A semmiből előkerült, hétköznapi ember volt, bűnügyi, alvilági múlt nélkül. A rablásai egyformák, de kiszámíthatatlanok voltak, hiába hagyott ujjlenyomatot, volt jó személyleírás, mégis sokáig fantomot üldöztünk" – mondta régen a Blikknek Varju Lajos, az Ambrus Attilát egykor sokáig üldöző nyomozó.

A 1967-es, csíkszentléleki születésű férfi bankrablásairól vált ismertté, 1993 és 1999 között a legtöbbször elmaszkírozott arccal és „álruhában", közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. A Viszkis becenév azért ragadt rá, mert minden rablása előtt legurított egy pohár viszkit.

Ambrus január 22-én, hétfőn érkezik a Zújgébe, ahol Szécsi Zsolt faggatja múltról, jelenről, jövőről, tévhitekről és legendákról, sikerről, kudarcról és az Antal Nimród által rendezett kasszasikerű filmről, amelynek előzetesét itt nézheted meg. Bemutatják Ambrus 2016-ban megjelent Haramia című regényét és szó lesz az egykori rabló új foglalkozásáról, a kerámiázásról is.

A nyolc órától kezdődő beszélgetésre a Zújgé akciós viszkikkel készül. A jegyek limitált számban, elővételben péntektől vásárolhatóak a helyszínen, tíz lejért.

Kapcsolódó cikkek:
• Nem koncertezhet Udvarhelyen a Belau
• Bezárnak a Gék
• Mégsem hoz nyarat a Belau
• Azt mondják, elhozzák a nyarat
• Turkáló lesz a Géből

Hozzászólások:

jutacs - Tudtam, hogy valami pótolhatatlan hiányzik az életemből. Ha ennek a 77-szeres fegyveres bankrablónak megbocsát az Isten, és példaképnek állít elénk, akkor az én alkalmankénti káromkodásaim, ellenszenves embertársaim utálata, ífjúkori csínytevéseim, kis füllentéseim a szentek sorába fog emelni. Ámen.

hunikovacs - a székelyzászlós cikknél kiderült,beszari gyáva vagy... türnéd békésen az ostort is,csattogjon a hátadon (meg is érdemelnéd). most meg elmondod,hogy felületes bunkó vagy aki nem látja a fától az erdőt. Isten? példakép? ez egy Ember,aki a tévedéseiből tanult,nem büszke az amugy kiváló intelligenciára valló tetteire és tapasztalatait akarja megosztani,a börtönévekről és a társadalomba való sikeres visszailleszkedéséről... hagyd az embertárasaid utálatát,nézz tükörbe te is Ötzi - legfőbb ideje.

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.