Teljes változat

Telebeszélik a fejed a Mokkában

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-12-19 09:11:18 [Vissza]

Magyarország legjobbjai jönnek, néhányan már Európában is bizonyítottak.

Sokan szeretik a jó slam poetryt, rengeteg a műfaj képviselője, mégis ritka, aki képes jó slamszöveget írni és azt jól előadni. Csütörtökön a magyar slammélet aktuális legjobbjai jönnek, hogy telebeszéljék a fejed, na ők bizony

igazi nagyágyúk.

„2011 őszén találkoztam a műfajjal, fél évre rá versenyeztem először. Első slamemet a szerelmi bánatomról írtam, első sikeremet pedig egy péksüteményekről szóló szóviccekkel teletűzdelt szöveggel értem el, máig se értem, hogy, meg miért. Az elmúlt hat év életem eddigi legboldogabb időszaka, és nem szeretném, ha erről valaha múlt időben kellene beszélnem. Mármint a slamről" – vallja Basch Péter, aki kétszeres országos bajnoka a műfajnak, és aki egyike lesz a csütörtök este négy fellépőjének.

Rajta kívül itt lesz Bárány Bence is, aki szintén stabil résztvevője az országos bajnokságok döntőinek. A 93-as születésű győri poéta volt R2D2 farsangon tizenegy évesen, a jelmez azóta is jó rá. Szerzett gazdaságinformatika diplomát, azóta se veszi hasznát. Grafikus. Tanonc. Félig. Az a fajta, aki telefonba jegyzetel, de ha nagyítani akar, nem zoom-ol, hanem közelebb hajol, írja róla a Mind a négyszak című esemény leírásában.

Mészáros Pétert már sokan ismerhetitek, ő Süveg Márkkal megfordult már Székelyudvarhelyen, itt írtunk az eseményről. Az általában humoros, mégis mély szövegeket slammelő szegedi fiú idén nyerte meg az országos slam poetry bajnokságot, és ötödik helyen végzett a Brüsszelben tartott Európa-bajnokságon december 2-án. "Pszichológus vagyok, és alapvetően az az én személyes terápiám, hogy a színpadon engedem el a problémáimat, egy kis sötét iróniával. Ez néha mindenkinek segít" – vallja magáról Mészáros Péter.

A negyedik jómadár a 90-es születésű Galló Bence, aki 2013. november 28-án látott először slamet, két nap múlva jelentkezett is egy versenyre. Előtte sose foglalkozott művészeti tevékenységgel, a kevés olyan slammer egyike, akiknek ez volt és lesz az egyetlen műfaj, amiben alkotott vagy alkotni fog. „Azért slamelek, mert boldoggá tesz. Olyan, mint a macskák" – állítja.

Az év végi slamturné házigazdája Murányi Sándor Olivér lesz, és a Mokka Kávéházban lesz megtekinthető, december 21-én, csütörtökön, 20 órától. Az eseményre a belépés ingyenes.

Kapcsolódó cikkek:
• Nézd meg, kik lépnek fel (videók)
• Ingyen jeges a kávé a Mokkában!
• Nem szívtunk semmit: Kéknyúl lesz a Mokkában
• Bíró Gábor: Még mindig festő akarok lenni
• Ki az a Kortárs Mátyás?
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.