Teljes változat

A tudomány menő

Írta: uh.ro, közzétéve: 2017-12-12 10:24:45 [Vissza]

Ezt próbálják majd bebizonyítani nekünk a szerdai interaktív kiállításon. Fizikai kísérleteket és legó robotokat is nézhetsz.

Interaktív kiállításon vehetsz részt szerdán, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Heuréka programjának záróeseményén megpróbálják megmutatni, hogy igenis, lehet élvezni a tudományokat. A Heuréka porgamot 2017-ben először hirdették meg az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok körében. Az első pályáztatás keretében 8 projekt kapott támogatást.

„A tudomány és technológia összekapcsolódása a jövőt építi. A ma ötletei a jövő innovációi lehetnek. A fiatalok nyitottak, kíváncsiak és lelkesek e témák iránt, ha megfelelő lehetőséget és bátorítást kapnak a kreatív alkotásra. Ez a program ilyen lehetőségeket kíván teremteni. Az alapítvány ezért is döntött úgy, hogy az első pályázatok eredményeit egy esemény keretében a szélesebb közösséggel is megosztja" – írják az esemény beharangozójában.

A nyolc támogatott projektben részt vevő diákok december 13-án délután 5 órától a Haáz Rezső Múzeumban bemutatják, hogy min dolgoztak, mit tanultak, miért is volt számukra élvezhető ez a tanulási folyamat. Lesznek csillagászattal, fényképezéssel, 3D nyomtatással, legó robotokkal, VR szemüveggel kapcsolatos bemutatók, de az érdeklődők láthatnak fizikai kísérleteket és megtekinthetik az elektronika kézzel fogható termékeit, valamint a diákok által tervezett számítógépes játékokat is. Nemcsak bemutatókra kerül sor, de lehetőség lesz kipróbálni is mindazt, amin a diákok dolgoztak.

Kapcsolódó cikkek:
• Így végzik a Palló ifjú festői
• Nagy utazókkal érintkezhetsz
• Fényes nappal harapta le a kicsi fejét!
• Már a téglánk is okos
• Gyárfás Jenőre emlékeztet a múzeum
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.