Teljes változat

Súlyos tragédiák történtek a hét végén

Írta: uh.ro / hírszerk. , közzétéve: 2017-12-11 06:22:44 [Vissza]

Vörös kód volt érvényben a vasárnap reggeli Hargita megyei busztragédia miatt, amiben két moldovai állampolgár halt meg.

Vasárnap reggel 6 óra 20 perckor felborult egy autóbusz Borszék és Gyergyótölgyes között – a Prága és Orhei (Moldovai Köztársaság) között menetrendszerűen járó autóbuszban huszan utaztak a sofőrrel együtt. A rendőrség közleménye szerint a kisbusz a nem megfelelő sebesség miatt a havas úton megcsúszott, egy oszlopnak csapódott majd felborult.

941922399295046

A balesetben két utas életét vesztette (mindketten moldovai állampolgárok), négyen nagyon súlyos állapotban kerültek kórházba – őket a csíkszeredai, illetve marosvásárhelyi kórházakba vitték. Tizennégy utas kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett, de nem kellett kórházba vinni őket. A mentéskor vörös kód volt érvényben, a baleset a kórházaktól távol történt és a sűrű havazás is akadályozta a mentést.

Halálos közlekedési baleset történt szombatra virradóra Gyergyóalfaluban is – egy autó a jeges úton a túlzott sebesség miatt megcsúszott és egy kerítés betonalapjának csapódott. A 32 éves, geyrgyószentmiklósi sofőr a helyszínen meghalt, négy utasa, 17 és 19 év közötti gyergyószentmiklósi, illetve szárhegyi fiatalok súlyosan megsérültek, közülük hármat még aznap éjszaka a csíkszeredai kórházba vittek.

Kapcsolódó cikkek:
• Új vezetője van a Forrásközpontnak
• Ezeket vették Hargita megyéből az idegenek
• 15 éves varsági karambolozott a krosszmotorral
• Bejegyzetlen autót vezetett részegen, jogsi nélkül és a rendőrnek sem állt meg
• Hétfőtől nehezebb lesz itt közlekedni
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.