Teljes változat

Vécépapíros tüntetés Bukarestben (videó)

Írta: uh.ro/ agerpres, közzétéve: 2017-11-13 07:47:00 [Vissza]

Több ezer ember tiltakozott Bukarestben és több nagyvárosban vasárnap este az adóügyi és igazságügyi törvények módosítása ellen.

A fővárosban mintegy ezer személy vonult a Victoriei térről a Szociáldemokrata Párt Kiseleff úti székhelye fele. A csendőrség megpróbálta egy sávra terelni a felvonulókat, azonban a tüntetők elfoglalták az egész utat. A rendfenntartók két tüntetőt állítottak elő, amiért vécépapírral dobáltak meg a PSD székházát. Őket 100-tól 500 lejig terjedő pénzbírsággal sújthatják a 61/1991-es törvény alapján.

Körülbelül ezer ember tiltakozott Kolozsvár főterén is. A tüntetők kormányellenes szlogeneket skandáltak és feliratokat tartottak a magasba. Miután egy órán keresztül a főtéren tüntettek, az emberek elindultak a prefektúra épülete felé.

Temesváron körülbelül kétezren vonultak utcára a kormány, az igazságügyi törvények és adóügyi módosítások ellen tiltakozni. Brassóban a prefektúra épülete előtt 800 ember fejezte ki nemtetszését a kormány és a PSD által meghozott intézkedések miatt.

Tiltakozó megmozdulások voltak még Marosvásárhelyen, Galacon, Ploieşti-en, Besztercén, Iaşi-ban, Tulceán, Nagybányán, Alexandrián és Gyulafehérváron.

Kapcsolódó cikkek:
• Két napig tartana a családról szóló népszavazás
• Dragnea lemond, ha kérik
• A PSD ragaszkodik az RMDSZ-hez
• Firea nekiment Dragneának
• Dragnea már nem akar elnök lenni
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.