Teljes változat

Megszívatták a gólyákat, megszívták ők is

Írta: uh.ro/libertatea.ro/click.ro/cluju.ro, közzétéve: 2017-10-27 08:37:09 [Vissza]

Mindenki elhatárolódott a botrányt keltő gólyabál szervezésétől, aztán csak kibújt a szög a zsákból.

Az országos sajtó az udvarhelyi miccs után a kolozsvári banánon csámcsog, amióta egy kolozsvári középiskolás gólyabálon 15 éves lányok imitáltak orális aktust az iskolatársak előtt. A próbatétel az volt, hogy térdre ereszkedve kell kienniük a banánt a fiúk lábai közül.

Az esetről készült fényképek felkerültek a Facebook-ra, lett is belőle botrány. A fotókat egy diák, Elena Luiza Maxim készítette és tette közzé, később árulta el, hogy Kolozsváron történt az incidens. A diákokat persze, hamar azonosították, a kolozsvári Augustin Maior Műszaki Szakközépiskola tanulói.

Az iskola vezetősége a hír megjelenése után reagált, elhatárolódtak az gólyabál szervezésétől, ugyanakkor kijelentették, ők nem tudnak ezért felelősségre vonni senkit, hiszen nem az iskola területén történt az eset, erre nem terjed ki a hatáskörük. Angel Roșca iskolaigazgató szerint azoknak kell felelősséget vállalniuk, akik elengedték a diákokat a bálba.

„Az iskola évek óta nem szervez gólyabált. Nincsenek információnk arról, hogy ki szervezte. Mi nem tudunk büntetni valakit olyasmiért, amit a szabadidejében tesz. Ők az iskolánk diákjai és felelünk értük, amíg az iskola területén vannak, ahogy elhagyták azt, annak kell kezeskednie értük, aki pénzt ad nekik és elengedi őket" – nyilatkozta az igazgató a Mediafax hírügynökségnek.

A Kolozs Megyei Főtanfelügyelőség azonban értesítette az iskolát, hogy a vezetőségnek a felelőssége, hogy ellenőrizzenek minden olyan rendezvényt, amit az intézmény engedélyével az iskola keretein kívül szerveznek meg. Valentin Cuibus főtanfelügyelő azt is elmondta, tudja, hogy az igazgatóságnak és a tanároknak semmi köze a történtekhez.

Az értesítés után az iskola ismét nyomozni kezdett, és bár diáktanácsuk először teljesen elhatárolódott a szervezéstől, utólag három tagot is felfüggesztettek a funkciójából. „Három embert, aki részt vett a gólyabál szervezésében elbocsátottunk a kolozsvári iskola diáktanácsából. Nem értünk egyet az ilyen magatartással, ellentétben vannak az elveinkkel" – mondta el Alexandra Sântu, az iskola diáktanácsának elnöke.

Kapcsolódó cikkek:
• Trianon-botrány a Pallóban
• Diák vagy és vonatozol? Ezt jó, ha tudod.
• 630 program az idei KMN-n
• A világ nélküled jobb hely lenne!
• Keresd a papírhajót a városban
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.