Teljes változat

Nézd meg az OB tökfejeit!

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-10-12 08:55:35 [Vissza]

Mi is megmutatunk közülük néhányat, de ha bemész a ceruzás kapun, az összest megtekintheted.

Az Orbán Balázs Általános Iskola újra megrendezte az előző években már hagyománnyá vált tökös versenyét és kiállítását. Nagy Endre aligazgatótól megtudtuk, ez már a negyedik alkalom, hogy október első hetében lámpásokat faragnak diákjaik.

Már múlt héten is ezek készítésével "tököltek" az iskola osztályai, akik annyira lelkesek voltak, hogy végül osztályonként két tök is versenybe került, sőt, olyan közösség is volt a kicsik között, amelyben szinte minden gyerek készített egyet. Nekik kellett kiválasztaniuk a két legjobbat, amely versenyezhet, de a többi is megtekinthető az iskola udvarán.

A nagyobb osztályok inkább otthon készítették el a lámpásokat, a kisebbeknek (gyanítjuk) a szülők is besegíthettek, mert vérprofi faragásokat is lehet találni az iskola bejáratánál a kiállított töklámpások között. Ők a rajz- és a kézimunka órán is foglalkozhattak a mesterművekkel.

Az ötletesebbnél ötletesebb alkotások között találunk zombit, kalózt, de volt olyan osztály is, aki Gábos Anna igazgatónőt és az aligazgatót készítette el az OB egyenruhájába öltöztetve. „Nekünk úgy tűnik, hogy egyre ötletesebbek, egyre több munkát fordítanak rá évről évre" – mondta Nagy Endre.

A szomszédos Csillagvár Napköziotthon delegálta a verseny zsűrijét, amely Lukács Kinga igazgatónőből, Bajcsi Kinga és Gál Anna óvodapedagógusokból állt. Ki is választották a három dobogós tököt, de mivel az eredményhirdetés a hétfői nagyszünetben történik majd, nem lőjük le a poént. Az első három helyezett meglepetésajándékot vehet át alkotásaiért, ezen kívül minden osztály oklevelet kap, hiszen az iskola összes osztálya részt vett a versenyben.

A tököket a ceruzás kapun belépve rögtön észre lehet venni, és bárki meg is nézheti őket, körülbelül még egy hétig lesznek kiállítva az iskola udvarán.

Kapcsolódó cikkek:
• Gyárfás Jenőre emlékeztet a múzeum
• Lefényképeztük a fényképeket
• Ezt is láthatod szerdán
• A héten még legózhatsz a múzeumban
• Sátorosok a Spanyár-ház udvarán
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.