Teljes változat

Isten veled, Aradszky László!

Írta: uh.ro/index, közzétéve: 2017-10-09 13:09:42 [Vissza]

A 20. századi magyar könnyűzene egyik legnépszerűbb férfi előadója vasárnap hunyt el 83 éves korában.

Az Isten véled, édes Piroskám! Pókháló van már az ablakon és a Nemcsak a húszéveseké a világ című örökzöld slágerek előadója 1935-ben született. Eredetileg nem énekesnek, hanem töltőtoll-javítónak készült. Azért ennek, mert csak innen nem rúgták ki – mesélte egy Indexnek adott videóinterjúban.

Aradszky Facebook oldalán a következőket tették közzé:

Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei!

Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt.

Temetéséről később intézkedünk, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.

Kérem figyeljék a jelen Facebook oldalt, minden releváns információt itt teszünk közzé.

Tisztelettel:

A Gyászoló Család

Már a töltőtoll-javítás közben énekelgetett, aztán 1963-ban feltűnt a Magyar Rádió Tessék választani! című könnyűzenei versenyén, ahol megosztott első helyezést ért el. Három év múlva a Made in Hungary versenyt az Isten véled, édes Piroskám! dallal nyerte meg, és ő volt a magyar hanglemezgyártás első, második és negyedik aranylemezes énekese.

Innentől sikeres énekesnek számított, akinek a dalszerzők krémje kereste a kegyét. A nyolcvanas években mellőzötté vált, ekkoriban külföldön turnézott. A kilencvenes években tűnt fel újra a hazai képernyőkön.

Saját bevallása szerint több, mint hárommillió lemezt adott el ötven éves pályafutása során. Utolsó éveiben sem vonult vissza a zenéléstől, még szombaton is koncertet adott egy kis faluban, Örménykúton. A technikával barátságot kötött. Facebook oldalt működtetett, saját maga vágta dalait, és 2012-ben a nyakában hordta zenei alapjait tartalmazó USB stickjét.

Halálának látható oka nem volt, hirtelen távozott az élők sorából.

Hétfő este a Duna World-ön megemlékező műsort tekinthetnek meg rajongói. A Hogy volt?! című adás 20.01 perctől kezdődik.

Kapcsolódó cikkek:
• Lánya örökli Seroussi vagyonát
• Elhunyt Szabó Attila pedagógia tanár
• Szerdán helyezik örök nyugalomra dr. Szentannai Dénest
• Meghalt Andrei Gheorghe újságíró
• Elhunyt dr. Szentannai Dénes
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.