Teljes változat

Nevelj boldogabb gyereket!

Írta: Pál Edit Éva, közzétéve: 2017-10-09 09:01:12 [Vissza]

Semmi. Jól vagyok. Hagyjál békén. Ha bővebb válaszokat szeretnél a kérdéseidre kapni kiskamasz gyermekedtől, kattints ide.

Az érzelmi intelligencia az egészséges pszichét, az önismeretet és érzelmeink helyes kezelését jelenti. Többet érhet, mint az IQ.

Ugye te sem szeretnéd boldogtalan felnőttként látni gyermeked? Kutatások bizonyítják, hogy a mentális és a pszichés egészség épp annyira fontos tényezői életünknek, mint a fejlett értelem.

De mit tehetünk azért, hogy magas EQ-val, azaz érzelmi intelligenciával rendelkező gyerekünk legyen?

Beírathatjuk egy olyan csoportba, amelynek célja, hogy játékosan, a mesék által megerősítse a gyermek önbizalmát, önértékelését, az önismeretét. Ahol fejlődik az a képessége, hogy érzelmeit felismerje, megértse, kifejezze és szabályozza. Ahol megtanítják olyan módszerekre, amelyek segítenek a nehéz helyzetek megoldásában, a negatív érzések, feszültségek és félelmek feldolgozásában. Emellett abban is támogatják, hogy társas kapcsolatokat tudjon kialakítani, a konfliktusait rendezni tudja.

Az Erdélyi Életvédők Egyesülete október 20. és december 1. között tart 8-12 éves gyerekeknek érzelmi intelligenciát fejlesztő foglalkozásokat Telman Enikő mentálhigiénés szakember és Süketes Renáta pszichológus vezetésével. A hat alkalom során, péntekenként 16-17.30 óra között, szerep- és önismereti, valamint társas játékok, mese, rajz, zene révén ismerkednek önmagukkal.

A foglalkozások Székelyudvarhelyen lesznek, a pontos helyszínről és egyéb részletekről a foglalkozásvezetőknél lehet érdeklődni a 0740-655-239 (Telman Enikő) és a 0740-490-990 (Süketes Renáta Etelka) telefonszámokon. Jelentkezni október 15-ig lehet, egy foglalkozás ára 10 lej.

Kapcsolódó cikkek:
• A szenvedélybetegségben az egész család érintett
• Mehetsz katonának, mert kell a létszám
• Kedden lesz az első Zsebszótár
• Apa, anya, kezdődik!
• Új év, új én?
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.