Teljes változat

Házkutatás maszkosokkal a Bethlen negyedben

Írta: uh.ro, közzétéve: 2017-10-01 16:00:52 [Vissza]

Rendőri beavatkozás verte fel vasárnap kora reggel a lakókat. Csattogtattak, zsákokat cipeltek.

Vasárnap délelőtt arról értesítettek, hogy maszkos rendőrök jelentek meg reggel hat és hét között, akik zsákokat hordanak le a Cipészek utca sarkán levő tömbházból, majd vissza is visznek belőlük. Egy hölgy és néhány álarcos férfi jelent meg a helyszínen.

Mire kiértünk, már csak néhány fiatal férfi álldogált a tömbház előtt, mögöttük egy fehér Dacia Duster, állítólag ezzel érkeztek. Románul társalogtak, ezért megkérdeztük, hogy nem rendőrök-e, és láttak-e valamiféle rendőri beavatkozást a környéken. Azt mondták, hogy civilek és nem tudnak semmit, csak húsz perce vannak itt, a mosoly azonban lehervadt az arcukról.

Ekkor érkezett a szomszéd tömbház lakója, aki szerint az ott álldogálók civil ruhás rendőrök lehetnek, látta, hogy már reggel 6 óta itt tartózkodnak. Néhány perc múlva románul szólt hozzájuk valaki a tömbház második emeletéről.

Információink szerint, a lakás tulajdonosi köre egy román férfin keresztül kapcsolatban áll erdélyi, köztük székelyudvarhelyi alvilági személyekkel, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg, csak hirtelen megszakadt a vonal, miután az illetékesnél rákérdeztünk, hogy igaz-e.

Hamarosan a rendőrség egy munkatársa jött ki a tömbházból, és szólított meg, hogy nincs mit álldogálnunk a környéken, semmi érdekes nem történt, és nem lesz, amit feltennünk a hírportálunkra. Olyan látványosságra ne számítsunk, hogy valakit bilincsben fognak elvinni.

Hiába mondtuk, hogy Udvarhelyen igenis érdekes, hiszen nem mindennapos jelenség, hogy maszkos rendőrök tartanak házkutatást vasárnap hajnalban, azt mondta, nem nyilatkozik, és majd megbeszéli az ügyészséggel, hogy a nyilvánosságra tartozik-e az, ami itt történt. Annyit azonban megtudtunk, hogy a rendőrség kriminalisztikai osztálya tart nyomozást, le is filmezték az esetet, egyszerre több helyen is zajlott házkutatás. De, megismétli, ez mindennapos jelenség, semmi érdekes nem történt.

Gheorghe Filip Hargita megyei rendőrszóvivő megerősítette a kollégája által mondottakat, mármint, hogy átfogó nyomozás zajlik, és amennyiben az ügyészség is úgy dönt, hogy ezzel nem akadályozzák a nyomozás kimenetét, hétfőn kaphatunk részletesebb tájékoztatást.

Kapcsolódó cikkek:
• Házkutatás volt a kórházban, egy férfit őrizetbe vettek
• Pénzt mostál? Most lebukhatsz!
• Adócsalás és talajszennyezés miatt tartottak házkutatást
• 9 személyt tartóztattak le adócsalás miatt
• Turkáló lesz a Géből
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.