Teljes változat

Fogózkodj meg: Vlad Caba a CSM Bukarest edzője lehet!

Írta: Katona Zoltán, közzétéve: 2017-09-29 08:53:46 [Vissza]

Kirúgja spanyol edzőjét a fővárosi klub, Szász Andris és Chike Onyejekwe ismét régi edzőjükkel dolgozhatnak.

A Pro Sport és más fővárosi sajtóorgánumok tudni vélik, hogy a bukaresti férfi kézilabda klub a gyenge szezonkezdés miatt megválik a spanyol vezetőedzőtől, Pau Campos Sunentől és helyére Vlad Cabát, az SzKC volt szakvezetőjét nevezi ki.

A CSM katasztrofálisan kezdte a bajnokságot, a legutóbbi, Steaua elleni idegenbeli meccsén a 19. percben (!), 9-0-s állásnál szerezte az első gólt – 16-6-os első félidő után sima Steaua-győzelemmel, 29-21-gyel ért véget a meccs. Az első fordulóban Vaslui, a másodikban Konstanca győzte le 4, illetve 3 góllal a CSM-t, eddig csak Suceaván tudott nyerni a gárda.

Vlad Caba először szombaton délután a Temesvári Poli elleni meccsen ül a Bukaresti CSM kispadján – ez azért is érdekes, mert a Bega-parti város az edző szülővárosa. A nyáron az SzKC-ból a CSM-be szerződött két játékos is, a válogatott beállós Szász András, az udvarhelyi csapat saját neveltje, akit Vlad Caba épített be a felnőtt csapatba, valamint Chike Onyejekwe, aki szintén négy szezont töltött Udvarhelyen Caba keze alatt. A CSM egyik kapusa pedig az a Ciobanu Ionuț, aki két évig szintén volt az SzKC sportolója.

Vlad Cabával több mint hét évet dolgozott az udvarhelyi csapat, ezalatt Challenge Kupát (2015), illetve egy ezüstérmet (2011) és két bronzérmet (2012, 2013) szerzett az SzKC. Az edző idén nyáron távozott, miután harmadszorra sem sikerült a bajnokság legjobb négy együttese közé kerülnie az SzKC-nak.

Az SzKC a Nagybányai Minaur otthonában lép pályára a bajnokság ötödik fordulójában, a találkozó szombaton 18 órakor keződik, a Piatra Neamț-i Ifrim Ionuț Tudor és Ilisei Ovidiu Alexandru vezeti majd. A meccset a tervek szerint nem közvetíti a televízió. Golubovic és Voinea súlyosabb sérülésükből lábadoznak, Ghiță sem bevethető, kérdéses Szőke Marius játéka is.

A forduló pénteken 19 órakor a Călărași-Torda találkozóval kezdődik meg, vasárnap fél négykor a Konstanca-Dinamo párharccal ér véget. Megvan az SzKC következő taláklkozójának időpontja is, csütörtökön, október 5-én délután negyed hattól a Dunărea Călărași látogat Székelyudvarhelyre, ez már televíziós mérkőzés lesz.

Kapcsolódó cikkek:
• Idénye meccsét játszotta az SzKC
• Vlad Caba „visszatér” Udvarhelyre
• Meg kellett, hogy izzadjon az SzKC a győzelemért
• Lemondott Vlad Caba, az SzKC vezetőedzője
• A harmadik találkozón dönt az SzKC a sorsáról
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.