Teljes változat

Ekkora sakkverseny még nem volt Korondon!

Írta: uh.ro, közzétéve: 2017-09-27 10:24:22 [Vissza]

Magasra tette a lécet a szervezőgárda, a partikat élőben tudod nézni, ha kattintasz.

Nemzetközi sakkverseny zajlik kedd óta Korondon. A község sportcsarnokában ezen a héten zajlik a III. Korondi Kerámia Kupa, ami minden idők legrangosabb és legjobban díjazott hazai nyílt versenye. A mérkőzések a különböző csoportokban már kedden elkezdődtek, a hivatalos megnyitót csütörtökön 19 órakor tartják.

Tizenhárom ország: India, Anglia, Oroszország, Ukrajna, Belgium, Bulgária, Szerbia, Szlovákia, Görögország, Ausztria, Moldova Köztársaság, Magyarország és Románia sakkozói játszanak több napig. Ami a rangját illeti a versenynek, ezen összesen tíz nagymester, egy női nagymester, tíz nemzetközi mester, egy női nemzetközi mester és kilenc FIDE-mester vesz részt.

Sándor Levente főszervező harmadik alkalommal hozta tető alá a rendezvényt, ám az idei a legnagyobb, hiszen a díjak összértéke 25 250 euró lesz. A sportág olyan nagy nevei jöttek el Korondra, mint Gledura Benjámin (Magyarország), a román bajnok Andrei Istrățescu, a válogatott Szabó Gergely és Vlad Jianu, de itt van az ukrán Vitalij Bernadszkij, a moldovai Dmitrij Svetuskin és a belga Vadim Malakhatko is. A Hargita megyei sakkozók közül a legnagyobb név a csíkszeredai Biró Sándor.

Ezen a honlapon elméletileg élőben lehet nézni a partikat, az eredményeket pedig itt lehet követni.

Kapcsolódó cikkek:
• Halálos baleset történt Korondon
• Két autó ütközött össze kedden reggel
• Nem lesz villany több udvarhelyszéki településen
• Elhunyt Páll Ágoston korondi fazekasmester
• Az ember, aki Borboly bögyét nyomja
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.