Teljes változat

A szív legyőzte a technikát

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-09-25 10:15:32 [Vissza]

Katona kiütötte eddig veretlen ellenfelét, síri csend fogadta a technikai K.O.-t Budapesten.

A magyar fővárosban lépett ringbe a székelyudvarhelyi Katona Ferenc az amatőr múlttal is rendelkező, a profik között addig veretlen Rózsás Gyula ellen szombaton, szeptember 23-án. A hétvégi gála egy színes ökölvívó esemény volt, több mérkőzést rendeztek, amelyeken magyar, szlovák és angol ökölvívók küzdöttek meg, emellett gyerekbemutató és női ökölvívás is szerepelt a programban.

Katona egy hónapja ugyanitt Horváth Krisztiánnal mérkőzött, most az amatőr-múltú Rózsással kellett megküzdenie, aki emiatt sokkal technikásabb ellenfélnek bizonyult. A magyarországi bokszoló az első két menetben simán vezetett pontozással: „ügyesebb volt, magasabb volt, technikásabb volt, az amatőr múlt nagyon érződött"– mondta róla Katona.

A harmadik sorsdöntő menetben megpróbálta minél inkább kifárasztani, egy testtalálatot is bevitt, amely szerinte belassította Rózsást. „Nekiszorítottam a kötélnek és egy jobb csapottal eltaláltam állon, ő le is terült" – mesélte a találkozó végét Katona. Ellenfelére rászámoltak, és ugyan hat másodperc után még felállt, annyira tántorgott, hogy a bíró nem engedte tovább a meccset, technikai kiütéssel győzött Katona.

Az eddigieknél sokkal fontosabbnak tartja ezt a győzelmet ellenfelének amatőr múltja miatt, aki emiatt esélyesebb is volt a ringben. Katona elmondása szerint a levegő is megfagyott a teremben, amikor beszüntették a meccset, hiszen többen is Rózsás budapesti edzőtársai közül ott voltak a helyszínen. A veretlenségét elveszítő Rózsás menedzsere a találkozó után odaszólt Katonának, hogy „ilyen, amikor a szív legyőzi a technikát".

Az udvarhelyi ökölvívó újra itthon van, nagyszerű erőben érzi magát és készül a következő mérkőzésére. „Most nagyon összejött minden, a súlyom is tökéletes volt, a magyarországi rangsorolásban is már a negyedik vagyok" – lelkendezett Katona, aki tizedik győzelmét könyvelte a profik között.

Kapcsolódó cikkek:
• Nézd meg Katona Ferenc londoni meccsét (videó)
• Kiütötte ellenfelét Katona
• Élő adásban ütötték ki a riportert (videó)
• Nézd végig Katona utolsó mérkőzését
• A korábbi belga bajnokkal nézett farkasszemet Katona
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.