Teljes változat

Nyolcan haltak meg a vasárnapi pusztító viharban

Írta: uh.ro / Agerpres, közzétéve: 2017-09-18 06:06:22 [Vissza]

Óriási vihar volt Erdély-szerte, vasárnap délután többen meghaltak. A károkat egyelőre nem sikerült pontosan felmérni.

Nyolcra nőtt a vasárnapi vihar halálos áldozatainak száma – erősítette meg hírügynökségeknek Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár. „Összesen nyolcan haltak meg a viharban, öten Temes megyében, egy személy Arad megyében, ketten Beszterce-Naszód megyében" – mondta Arafat. Az államtitkár szerint ugyanakkor egyelőre nem indokolt, hogy a sérülteket bukaresti kórházakba szállítsák.

Az ítéletidő négy órakor érkezett meg Aradra: fákat csavart ki, kukákat borított fel, tetőket sepert le. A szélvihar ugyanakkor Temesváron okozott óriási riadalmat – a városközpont villany nélkül maradt, házakat fedett ki, fákat csavart ki tövestől a vihar. Több útkereszteződésnél a felfüggesztett közúti jelzőlámpák is összetörtek. A Temes megyei áldozatok közül ketten Temesváron, hárman pedig a tőle harminc kilométernyire lévő Buziásfürdőn vesztették életüket. Besztercén a városi parkban, Lonkafalván pedig egy hídon halt meg egy helyi lakos: mindkettejüket kidőlt fa üttette agyon.

Klaus Iohannis államelnök részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak, Mihai Tudose miniszterelnök vasárnap este az egyik televízióban bejelentette, hogy az Erdélyen végigsöprő vihar hatalmas anyagi károkat okozott, amelyek felmérése jelenleg is zajlik. Közlése szerint a belügyminisztériumban egy válságtörzs követi a fejleményeket. Arról biztosította a károsultakat és az érintett településeket, hogy a kormány anyagi támogatást nyújt számukra.

Kapcsolódó cikkek:
• Leszakadt az ég Udvarhelyen
• Esni és fújni fog
• Készítheted a fürdőruhát
• Ha hétfő, akkor vihar
• Videón az udvarhelyi jégeső

Hozzászólások:

zterex1 - kidőlt fa üttette vagy ütötte? Nem mindegy.

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.