Teljes változat

Mellbe szúrta magát, így akart öngyilkos lenni

Írta: uh.ro, közzétéve: 2017-09-11 08:21:38 [Vissza]

A darazsak továbbra is aktívak, de kutya is harapott, s autóbaleset is volt bőven.

A szeptember 4. és 10. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és hat szívinfarktus, illetve tizenkilenc agyvérzés is volt. Negyvenhárman magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de tizenhét szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma harmincnyolc volt, testi sértés miatt pedig négy ember került kórházba. Vasárnapig öt közúti baleset történt a megyében, ezekben öt személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait tizennyolc pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tíz ittas emberhez riasztották. Sokan voltak azok, akiket allergiás tünetek miatt vittek kórházba, hárman darázscsípés miatt, hárman pedig gyógyszertől lettek rosszul. Egy kutyaharapást is jegyeztek a héten és egy gombamérgezést is.

Nehéz légzés miatt huszonöten, rángógörcs miatt hatan kerültek kórházba, felső tápcsatornai vérzés miatt pedig öt embert vittek be.

Kászonban egy személy öngyilkosságot kísérelt meg, mellkason szúrta magát, de megmentették.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.

Kapcsolódó cikkek:
• Betonoszlopnak ütközött egy zetelaki
• Patkányméreggel próbált véget vetni életének
• Kiskorú szaladt át az úton, elütötték
• Szedi a nyár az áldozatait
• Medvetámadás történt Szentegyházán
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.