Teljes változat

Bekukkantottunk a Felső Gébe

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-09-07 09:44:07 [Vissza]

Megmutatjuk neked is, hogy mit találtunk.

Pénteken nyolctól a régi G. Café helyén megnyitja kapuit a Felső G. A munkálatok még javában zajlanak, sőt, mondhatnám, hogy még nem sok minden alakult át a régi helyből, amikor bekukkantok. Négyen-öten sepregetnek, kalapálnak, vakolatot kapirgálnak érkezésemkor, köztük Szécsi Zsolt résztulajdonos. Meg is kérdem tőle, mire számíthatnak a vendégek, hogy a G. Café egykori törzsvendégei is tudják eldönteni, hogyan és merre tovább.

Fincsi! Ne kapjuk be gyorsan, szopogassuk

A sörkínálat csak kicsit tér el az Alsó Gé repertoárjától, de itt is Heineken termékek lesznek, ihatsz majd csapolt Staroprament, medvés és temesvári sör helyett tiltott és nem tiltott csíkit szopogathatsz.

Szécsi szerint az Alsó Gében inkább azon van a hangsúly, hogy „gyorsan kapjuk be és menjünk bulizni", fent egy picit más kategóriájú röviditalok lesznek, inkább törekednek majd a minőségre, de az árak között nem lesz számottevő a különbség. Kávéjuk kétféle lesz, a lenti Iulius Meinl mellett egy házi kiőrlésű prémiumkávét is kínálnak, amelynek elkészítését a személyzet többhetes képzésen sajátítja el egy marosvásárhelyi csapattól.

„Úgy vesszük észre, hogy van egy generáció, amely jobban ismeri Kis Grofó nevét, mint Ady Endréét, ez nem jelenti azt, hogy tagjait el kell hanyagolni. A kultúrára ők is fogékonyak, csak olyan kulturális rendezvényeket kell szervezni, amelyeket megértenek. Nem hisszük azt, hogy a kilencvenes évekkel megállt az élet, utána is történtek dolgok, felnőtt két olyan generáció, akiket még lehet formálni, csak meg kell őket szólítani – magyarázza Szécsi, aki szerint „mindenki is" meg lesz szólítva, hiszen a régi törzsvendégeknek, idősebbeknek is kedveskednek majd dzsessz és alternatív koncertekkel.

Ami a rendezvényeket illeti, kocsmaszínház biztosan lesz majd, sőt a lokállal együtt egy fiatal csíkszeredai festőművész kiállítását is megnyitják. Szécsi elmondta, egyelőre nehéz felmérni az igényeket, de Murányi Sándor Olivér irodalmi estjeit szeretnék megtartani, és slam poetry estek szervezésében is tettek már lépéseket.

Az Alsó Gé nem lesz nyitva a nagyközönség számára hétköznap. Csütörtökön nyit és vasárnap reggelig lehet ott tombolni. Az Alsó és a Felső Gé nyárikertjét egybenyitották, az nyitva lesz a Felső Gével együtt hétköznapokon reggel 7:30-tól éjfélig, hétvégén egészen hajnalig. A sörpongosoknak nem kell csüggedniük, ők továbbra is kibérelhetik majd a beerpong asztalt, értük kinyit majd az Alsó G, amely hétfőtől szerdáig inkább rendezvényteremként fog működni, ki is lehet bérelni.

Hétvégén két szinten megy a buli:

amíg lent Thomas vagy éppen Kovács és Szécsi zenélnek, addig fent Kusmó vagy Traila döngetteti a hangfalakat.

A lokál falai egyelőre a tipikus romkocsmás téglafalak, de Szécsi elárulja, ezekre még rengeteg dekorelem kerül, minden szobának egy külön története lesz. Hogy milyen elemekről is van szó, még nem lövi le a poént.

Egy új színpad került a nagyterembe, más asztalok és székek lesznek majd a helységben, ezek egyelőre nem érkeztek meg. A nők egy mosdót kapnak a vécék mellé, nagy tükrökkel ellátva. Ez a nagyterem melletti illemhelyiség helyén lesz. A férfi mellékhelyiség rögtön a bejárat utáni lesz, de Szécsi elmondja, ezzel hétvégére nem fognak elkészülni, így a férfiaknak ideiglenesen az Alsó G vécéit kell használniuk. Sok dolog nem lesz a helyén még a megnyitón, de igyekeznek orvosolni a hiányosságokat.

Ami a kiszolgálókat illeti, mindenki Miskája, Vass Mihály továbbra is a hely személyzetét erősíti, sőt, Szécsi megsúgja, valaki a régi csapatból is visszakerül, hogy ki, azt már nem árulja el.

Szeptember 8-án, pénteken Maszkura és a Tücsökraj koncertjével nyitja a kapuit a Felső G. Nyolctól már be lehet vonulni, a koncert 10-től kezdődik, de sajnos, ha eddig nem foglalták asztalt, ezután már nem is fogsz. A tulajdonosok azt ígérik, az asztalok a koncert idejére szét lesznek tologatva, hogy mindenki be tudjon majd csekkolni.

Kapcsolódó cikkek:
• Kocsmába ment a ló (videó)
• Az angyal kocsmába jár és fegyvereket szállít
• Trónok Harcát vágod?
• Less be a Zújgébe!
• Maszkurával nyit a Felső G
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.