Teljes változat

Alig járt le a nyár, zúzás lesz a Hargitán

Írta: uh.ro/sajtóközlemény, közzétéve: 2017-09-05 10:33:12 [Vissza]

Megnézheted az ország legjobb terepbringásait, sőt, magad is kipróbálhatod a hargitai pályán.

Egyéves kihagyás után, a Ride More Sport Klub újra megrendezi a Hargita Enduro hegyikerékpár-versenyt, amely idén először az országos bajnokság része – tudatták a szervezők.

A verseny előkészületei már zajlanak, jelenleg a pályák kiszalagozása történik a Madarasi Hargitán – közölte Sipos Zoltán, a Madarasi Hargitáért Egyesület képviseletében. A szeptember 9-10-én zajló hegyikerékpár-verseny során új Enduro pályát is avatnak, amelyet a Hargita Megyei Önkormányzat támogatásával, egy turisztikai pályázat keretén belül sikerült kialakítani – tette hozzá Sipos.

Az Országos Enduro Kupa 4. fordulójára szombaton 9 és 17 óra között várják az iratkozókat a Madarasi Hargitára, és ugyancsak ezen a napon lesz lehetőség az edzésekre, a pályák kipróbálására. A versenyt szeptember 10-én, vasárnap 10.30-kor kezdik. Időjárástól függően, mintegy 80 versenyzőre számítanak az ország minden tájáról – közölték a rendezvény szervezői, hozzátéve, hogy szeretettel várnak minden környékbelit is, aki szereti a hegyikerékpározást.

Öt kategóriában lehet megmérkőzni: külön versenyeznek a hölgyek, a 18 év alattiak, a 18 és 30 közöttiek, valamint a 30 fölötti korosztály is. A hobby kategória nyitott, bárki próbára teheti magát, érvényes biztosítással és családorvosi igazolással lehet jelentkezni rá.

A Hargita Enduro Hegyikerékpár-versenyre három különálló pályával várják a hegyi bringázás megszállottait, mindegyiken külön-külön mérik a versenyzők idejét. Az új Enduro pálya (PS2) erre a versenyre lett kialakítva, a másik kettő a már ismert Downhill (PS3) és a régi Enduro (PS1) pálya. Természetesen két frissítő állomás is a versenyzők rendelkezésére áll majd, ahol enni- és innivalóval látják el őket. A pályák 90 százalékban ereszkedésből állnak, természetes és gépek által megmunkált részeket is tartalmaznak. A három pálya teljes hossza 6 km, míg az összekötő szakaszok 12 km-esek, egy 1000 méteres szintkülönbséggel.

A legjobb hegyi bringások értékes kerékpáros nyereményekkel térhetnek majd haza. A pályák térképét ide kattintva tudod megtekinteni.

Kapcsolódó cikkek:
• Szent Iván-éji túra a Hargitára
• Hatodszorra rendeznek rockfesztivált és motoros találkozót
• Részegen menekült, de felborult a motorral
• Most már tényleg Ide Süss!
• A szabadságharc hőseire emlékeznek a Madarasi Hargitán is
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.