Teljes változat

Vonatbaleset és medvetámadás történt

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-09-04 08:32:02 [Vissza]

Kevés közúti baleset sok sérülttel – a múlt hét statisztikája számokban.

Az augusztus 26. és szeptember 3. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhárom személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és tíz szívinfarktus, illetve tizenhárom agyvérzés volt. Negyvennégyen magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és huszonhét szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma harminckettő volt, testi sértés miatt hét ember került kórházba, különböző törések miatt tizenöt. Vasárnapig hét közúti baleset történt a megyében, beleértve a Tábor utcai incidenst is, ezekben tizenhét személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan. Egy vonatbaleset is történt Csíkkarcfalván, a traktor csíkjenőfalvi vezetője áthajtott a vasúti átkelőn, és járművének pótkocsiját elsodorta a vonat. A traktor vezetője súlyosan megsérült.

A mentőszolgálat munkatársait tizenhárom pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve nyolc ittas emberhez riasztották. Tíz embert allergiás tünetek miatt vittek kórházba, közülük többen darázscsípés miatt lettek rosszul – ahhoz, hogy ezt elkerüljük, jól jöhet egy darázscsapda. A kánikulára is jó előre felkészülnünk, bár egyelőre úgy tűnik, a héten lehűl a hőmérséklet, a múlt héten összesen tizenhárom ájultat szállítottak kórházba.

Nehézlégzés miatt harmincegyen, rángógörcs miatt tizennégyen kerültek kórházba, felső tápcsatornai vérzés miatt pedig kilenc embert vittek be. A mentősök egy asztmás és négy epilepsziás beteget is kezeltek, sőt hat kómás eset is volt megyében.

Az állatok miatt is többen kerültek kórházba, két embert kutya harapott meg, és egy medvetámadás is volt, erről itt olvashatsz bővebben. Négy mérgezés is történt a múlt hét folyamán, ezekből ketten gyógyszer miatt lettek rosszul, tizenegy ember hasmenés miatt került kórházba. Harminc traumás betegük is volt a mentőszolgálat munkatársainak, és hárman próbáltak öngyilkosságot elkövetni, ketten akasztás által, egyikük felvágta karján az ereit.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

 

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.

Kapcsolódó cikkek:
• Sok volt a csonttörés a héten
• Fiatalemberre támadt a medve
• Agyvérzések és infarktusok hete volt
• Részegen, ész nélkül biciklizünk, vagy hajtjuk az autót, mint az őrültek
• Húszan kerültek börtönbe
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.