Teljes változat

Bemutatkozott élesben is az SzKC

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-09-03 17:50:48 [Vissza]

Nem volt könnyű hazai szezonnyitója a nyáron rengeteg átalakuláson keresztülmenő csapatnak.

Először játszott tétmérkőzést a nyáron átalakult Székelyudvarhelyi KC idehaza. A CSM Focșani érkezett a Városi Sportcsarnokba az idény első fordulójának záró mérkőzésére. A két csapat már játszott egy felkészülési meccset az idén, akkor a Vlad Cabát váltó Dragan Djukics csapata 25-20 arányban diadalmaskodott.

A vasárnap esti kezdőben ugyanúgy helyet kaptak az új igazolások, mint az SzKC régi motorosai, a Da Rosa - Mihalcea, Ghiță, Kuzmanoszki, Vilovszki, Szadovij, Kovacevic hetessel léptek pályára az udvarhelyiek a telt házas szezonnyitón. A keretből ketten, Voinea és Golubovics maradtak ki. Utóbbi keresztszalag szakadást szenvedett, ezért az egész idényt kihagyni kényszerül, a volt magyar válogatott Krivokapics érkezik majd a pótlására.

A találkozó jól indult a székelyudvarhelyi gárdának, ugyan végig versenyben maradt a vendég együttes, a hazaiak folyamatosan tudták tartani 1-2 gólos előnyüket, sőt, Kovacevic góljainak köszönhetően három találattal is vezetett az SzKC. A vendégeknek mégis sikerült az egyenlítés a félidő előtt, a 29. percben időt kért Dragan Djukics edző és ezt követően két gólt is berámolt az SzKC. Dragas és Vilovszki találatainak köszönhetően 11-9-es vezetéssel vonulhatott félidőre a Djukics-csapat.

A második játékrész elején úgy tűnt, az öltözőben maradt a csapat, Mihalcea hetest hibázott, Kuzmanoszkit kiállították, két gólt lőtt üres kapura a Focșani, Djukicsnak ki kellett kérnie második idejét is. A megbeszélésnek meg is lett az eredménye, Kovacevic rázta meg magát, előbb szépített majd kiegyenlített.

Ezután mindkét csapat fej-fej mellett araszolt, míg Vilovszki 18-18-as állásnál a negyvenedik perc óta először vette vissza a vezetést az SzKC-nak, és Kovacic meglőve nyolcadik gólját kétgólos előnyhöz juttatta csapatát. Innen már meg tudta tartani előnyét az udvarhelyi csapat, Szadovij is megtalálta a lövőformáját, az utolsó öt percben háromszor is eredményes volt.

Kiállítások nehezítették az SzKC végjátékát, zárkózott is a Focșani, de sikerült megtartaniuk kétgólos fölényüket a hazaiaknak, így ha nyögvenyelősen is, de 25-23 arányban nyerték meg az első fordulóbeli mérkőzésüket.

Kapcsolódó cikkek:
• Újabb székely győzelem Angliában
• Így meneteltünk be az elődöntőbe
• Négy gólt lőttek a székelyek az óceániai államnak
• A hajrában hozta a meccset a Vasas (videó)
• Maradunk a legjobbak között
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.