Teljes változat

Áramszünetek városa

Írta: Egyed Ufó Zoltán, közzétéve: 2017-08-29 12:11:33 [Vissza]

Egy brit kutatócsoport felmérése alapján Udvarhelytől megvonják a "szobrok városa" titulust és az "áramszünetek városa" címmel tisztelik meg.

A felmérés három évig készült, nemrég mutatták be a rangos angol egyetemen. Székelyudvarhely, Budapest testvérvárosa, 472 város közül került kiválasztásra, az utolsó körben egy perui kisvárost, egy nicaraguai fantomvárost és egy eldugott indonéz mezővárost utasított maga mögé.

Ezzel az új titulussal már arra is van esély, hogy városunk bekerüljön a legújabb Lonely Planet útikalauzba, amennyiben a szolgáltató hajlandó turisták számára programált meglepetésszerű áramkieséseket szolgáltatni, nyilatkozta Lee Cooper kutatásvezető.

A NASA műemlékstratégiai bizottságának elnöke, Eugene Saxonov, az iránti aggodalmának adott hangot, hogy a szálloda melletti fagyizók bevétele esetleg csökkenni fog, ha a turisták nem a hírhedt szoborpark-együttes-komplexumot fogják tömegesen látogatni, hanem a Kossuthban az áramszünettel feliratozott bankomatákat. Sürgősen szükség lenne egy bármilyen kis szoboravatásra, figyelmeztetett az elnök.

Kapcsolódó cikkek:
• Na, most aztán kihúzták a dugót
• Az egész falu villany nélkül marad
• Nem lesz villany a kisvárosban
• A fél Betlhen negyed villany nélkül marad
• Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.