Teljes változat

Sokan ájultak el a múlt héten

Írta: uh.ro, közzétéve: 2017-08-28 10:52:00 [Vissza]

A darazsak továbbra is csipkelődnek, de mi sem vigyázunk kellőképpen magunkra.

Az augusztus 21. és 27. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhat személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és négy szívinfarktus, illetve tíz agyvérzés is volt. Negyvenen magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, tizenegy szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma harminckettő volt, testi sértés miatt pedig hat ember került kórházba, égési sérülések miatt kettő. Vasárnapig nyolc közúti baleset történt a megyében, ezekben kilenc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait huszonhárom pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizennégy ittas emberhez riasztották. Tizenegyen voltak azok, akiket allergiás tünetek miatt vittek kórházba, közülök többen darázscsípés miatt lettek rosszul – ahhoz, hogy ezt elkerüljük, jól jöhet egy darázscsapda. A kánikulára is felkészülhetünk, összesen huszonkét ájultat szállítottak kórházba a héten. 

Nehézlégzés miatt huszonötön, rángógörcs miatt heten kerültek kórházba, felső tápcsatornai vérzés miatt pedig négy embert vittek be. A mentősök egy asztmás és nyolc epilepsziás beteget is kezeltek, sőt két kómás eset is volt megyében.

Kapcsolódó cikkek:
• Sok volt a csonttörés a héten
• Agyvérzések és infarktusok hete volt
• Részegen, ész nélkül biciklizünk, vagy hajtjuk az autót, mint az őrültek
• Húszan kerültek börtönbe
• Lovasszekeret gázolt a vonat
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.