Teljes változat

Vereséggel kezdett az SzFC

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-08-27 14:34:53 [Vissza]

Elkezdődtek a román labdarúgó 3. Liga küzdelmei. Öt perces rövidzárlat okozta az udvarhelyiek vesztét.

Az előző idényben feljutásért küzdő Szászherményi FC volt az első erőpróbája az SzFC-nek, Gálhidi György edző csapatának. A sétatéri pályára körülbelül 150-en látogattak ki szombat délután. A Székelyudvarhelyi FC keretében kevés volt az ismerős név, elég nagy vérfrissítésen ment keresztül a csapat nyáron, Sebestyén – Szabó (46., Kicsi), Székely, Csíki, Modra, Tankó, Györgydeák, Balázsi, Csifó (70., Urbán), Czimbalmos, Ribarics kezdőcsapattal léptek pályára.

A múlt idényben remekelő Czimbalmos veszélyeztetett a mérkőzés elején, de helyén volt a vendégek kapusa, aztán Tankó ápolása miatt a herményiek emberelőnyben játszhattak, és Râchișan révén meg is szerezték a vezetést.

A szünet után a hazaiak visszajöttek a meccsbe, Modra 18 méterről elvállalt lövése talált utat a kapuba. Ezután sajnos a hazai pályán játszó SzFC összeomlott, 5 perc alatt Ungurean, Mîndru és Prejmerean is betalált Sebestyén hálójába, sőt a 75. percben bevitte a kegyelemdöfést is Stângă, így 5-1 arányban veszítette el a szezon első bajnokiját az SzFC.

Az első forduló után a tabella hátsó felében fognak tanyázni az udvarhelyiek, a másik két székely gárda, mind az FK Csíkszereda, mind a Kézdivásáhelyi Sportegyesület 2-2-es döntetlennel kezdett. A herményi csapat nem fogja vezeti a pontvadászatot, hiszen a galaci Oțelul 8-0-ra verte a városi rivális Metalosport csapatát.

Kapcsolódó cikkek:
• Focimeccsek, focimeccsek mindenhol!
• Székely rangadót rendeztek
• Kiskrapek, focira fel!
• Elégedett a játékkal az SzFC edzője
• Alakul a kiesés ellen harcoló csapat az SzFC-nél
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.