Teljes változat

Kodály-koncert lesz Csíkszereda főterén

Írta: Katona Zoltán, közzétéve: 2017-08-23 10:08:55 [Vissza]

Ha valami szépet és magyart akarsz hallani, akkor szombaton Csíkban a helyed.

Nagyszabású kórushangversenyt tartanak augusztus 26-án, szombaton 19 órától Csíkszereda főterén: Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójának évében, a Kodály-év augusztusában erdélyi és magyarországi kórusok egyszerre adnak hangversenyt.

Az Énekel az ország mintájára megszervezett kórushangversenyen nemcsak Kodály egyik legfontosabb művét, a Psalmus Hungaricust, hanem a Tolcsvay-testvérek Magyar Miséjét és az egyik legfontosabb kortárs magyar zeneszerző, az idén hetven éves Orbán György egyik hangszeres, zenekari művét is előadják. A rendezvény fővédnöke Balog Zoltán miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

Az egyesített kórusban három székelyudvarhelyi kórus − Balázs Ferenc Vegyeskar, Camerata Nőikar, Jubilate Deo −, a bukaresti Baratia Chorus, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, a szovátai Intermezzo Kamarakórus, a kolozsvári Kétágú Református Templom Vegyeskara, a marosvásárhelyi Szalman Lóránt Vegyeskar, a Szászcsávási énekkar, valamint a Brassói Egyesített Kórus énekel.

A kórushangversenyt a Hollerung Gábor irányítása alatt több mint harminc éve működő, Énekel az ország elnevezésű magyarországi rendezvény mintájára szervezik, s a csíkszeredai eseményen is Hollerung Gábor a Artisjust-díjas érdemes művész vezényel.

Kapcsolódó cikkek:
• Emlékeim a börtönből
• Börtönbe mennek az UIET-esek
• Dokumentumfilmek Csíkszeredában
• Marihuánás sütit evett egy négyéves csíki kislány
• Unitárius kórustalálkozó Almáson
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.