Teljes változat

Futófesztivál kezdődik a Hargitán

Írta: uh.ro/sajtóközlemény, közzétéve: 2017-08-10 07:12:20 [Vissza]

Több mint háromszázan futnak neki a székelyek szent hegyének. Ha önkénteskednél, jelentkezz, jó buli lesz!

Ötödik alkalommal rendezi meg a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület a Hargita Trail Running nemzetközi terepfutó versenyt a Madarasi Hargitán, amely évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a futók között: eddig 5 országból több mint 300 fő regisztrált az augusztus 26-i verseny 3 távjára, de továbbra is várják a nevezéseket. Olyan önkéntesek jelentkezését is várják, akik hasonló érdeklődésűek, és szeretnének egy ilyen komoly verseny megszervezéséből kivenni a részüket.

A legedzettebb futók a klasszikus maratoni távon, 42 kilométeren próbálhatják ki erejüket, amely érinti a Hargita-hegység összes csúcsát (Madarasi, Rákosi, Madéfalvi, Csicsói), de lehet majd futni a Madarasi és Rákosi csúcsokat is érintő, 15 kilométeres krossz etapon, illetve az 5 kilométeres, nem verseny jellegű családi szakaszon is.

Utóbbival a szervezők célja az, hogy megszerettessék a kicsikkel is a természetben űzhető mozgásformát, a közös mozgás örömét. Érdemes augusztus 14-ig nevezni, hiszen csak az eddig regisztráltak kaphatnak hivatalos versenypólót. A székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület által szervezett, lenyűgöző természeti környezetben megrendezett futóverseny idén is része a Circuitul Carpaţilor elnevezésű országos terepfutó-körversenynek, amely az ország legrangosabb ilyen jellegű versenyeit foglalja magában.

Regisztrálni a Feel Good weboldalán augusztus 21-ig lehet, de lehetőség lesz a helyszíni nevezésre is.

1441123662635923

Erre bátorít a főszervező, Ilyés Lóránd is: „Eddig 5 országból több mint 300-an regisztráltak, a tavalyihoz képest ez több mint 70%-os létszámnövekedést jelent, amely azt igazolja vissza számunkra, hogy a futók jól érezték magukat az előző években, szívesen látogatnak vissza a Hargitára, sőt szívesen népszerűsítik ismerősi köreikben, ösztönözve mindenkit a részvételre.

Érzésem szerint idén a szervezésben is sikerül még előbbre lépnünk, hiszen egy olyan komplett csapat állt össze, amely nagy energiát fektet abba, hogy minden részlet a helyére kerüljön, és a résztvevők minden igényét kielégítsük. Továbbra is sok szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik gyönyörű hegyi környezetben és vidám, sportos hangulatban szeretnék eltölteni augusztus utolsó hétvégéjét, legyen az résztvevő vagy akár szurkoló!"

A saját távjukat sikeresen teljesítő futók kézzel készített kerámia érmet kapnak, az elégetett kalóriákat tésztapartin pótolhatják majd vissza, az eredményhirdetésénél pedig korcsoportos és abszolút kategóriás női és férfi győzteseket is hirdetnek.

Kapcsolódó cikkek:
• Az ember, aki futtatja a várost
• Ki bírsz futni a Hargitára?
• Most jó futónak lenni
• Fuss vissza a múltba
• Európa-bajnokságon voltak a székely spártaiak
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.