Teljes változat

Nagyon sok pénzt költöttek a médiára Udvarhelyen

Írta: uh.ro, közzétéve: 2017-08-09 14:25:29 [Vissza]

Az Átlátszó Erdély adatai szerint kiugróan magas összeg jutott az önkormányzattól a helyi médiához néhány évvel ezelőtt.

A csíkszeredainak 27-szerese, a szentgyörgyi átlagnak több mint háromszorosa az egy főre eső sajtókiadás Udvarhelyen – írja az Álátszó Erdély ma megjelent cikkében. A két szerző, Sipos Zoltán és Buzás Ernő adatai szerint 2013-ban költött a legtöbbet az udvarhelyi médiára az akkori önkormányzat. Ugyanakkor az is kiderül, hogy az Udvarhely napilapon kívül az összes helyi kiadvány bőségesen kapott reklám-megrendeléseket.

A cikk néhány mondatban azt is megfejti, hogy mit takar a „Borboly-modell": minden sajtókiadvány, civil szervezet, sportegyesület kap némi támogatást a megyei tanácstól, cserében elvárás, hogy közleményben és egyéb nyilvános csatornákon köszönjék azt meg a megyei tanácsnak.

Az Átlátszó Erdély cikkében több sajtótörténeti rész is van, illetve főleg az, hogy az utóbbi években milyen viszonyban voltak a médiaorgánumok az akkori önkormányzattal, illetve Bunta Levente ex-polgármesterrel – részletes képet kapunk ilyen szempontból a tavalyi évről is, amikor „bekavart" a Bunta-Verestóy viszály.

Az Átlátszó Erdély cikkét az udvarhelyi médiahelyzetről itt lehet elolvasni teljes egészében.

Kapcsolódó cikkek:
• Mit osztanak megint?
• Ingyen wifit a közterekre!
• Adóemelés, babakelengye, idősek otthona (videó)
• Élő közvetítés a márcusi tanácsülésről
• Kérdések, amikre Verestóy már sohasem válaszol

Hozzászólások:

jutacs - Szász Jencinek megsuttantotta Viktor a Fidess sikerének titkát: oda add a pénzt, ahonnan a percenként beérkező nyelvcsapások száma a maximális! Tízezer év múlva is te leszel a király. Akik nyalatnak, lefelé néznek. A birka tömeg mindig felfelé tekint, visszaigazolást várva nyalásának elismeréséért.

hunikovacs - Lefelé ha állva csinálják... én jobb szeretem ehez a kényelmesebb poziciókat,ott nem tud senki lenézzen senkit (mondjuk nem is azzal van elfoglalva ) A témáról és ez már abszolut nem vicc : vagyonelkobzás,bűnűgyi eljárás - ellene is és a társtettesek ellen is (táskahordozó \"városgazdák\" és szaritársaik,akik azt sem tudták miért kapják a horibilis összegeket a város pénzéből ).

taylor - az elmúlt 20 évben a polgármesteri hivatalban rengeteg gazemberség történt, de soha senkit nem vontak felelőségre .....egyik polgármester adja át a másiknak a stafétát ezen a téren ...

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.