Teljes változat

Teljesen más rájátszásban mérettetik meg a futsalcsapat

Írta: Katona Zoltán, közzétéve: 2017-08-04 13:08:15 [Vissza]

Meg az egész mezőny, ami idén kevesebb csapatból áll, mindössze tíz együttes alkotja az elsőligás teremfoci-bajnokságot.

Tíz csapat nevezett be az elsőosztályú futsalbajnokságba, a rájátszást pedig teljesen másképp játsszák, mint eddig. Csütörtökön délelőtt Bukarestben döntöttek a létszámról és a lebonyolítási rendről.

A klasszikus alapszakasz (mindenki játszik mindenkivel idegenben és odahaza) után hat csapat jut a felsőházba, négy az alsóba. A felsőben két hármas csoportot alakítanak ki, az egyikbe az 1. a 3. és a 6., a másikba pedig a 2., a 4. és az 5. helyen zárt csapat kerül majd, az együttesek egy része pontokat visz magával. Az első és a második helyezett 3, a harmadik és a negyedik 1, míg az ötödik és a hatodik 0 ponttal kezdi a rájátszást. A hármas csoportok első két helyezettje játssza majd a finálét, a másodikok pedig a kisdöntőt, előbbi az egyik fél három, utóbbi az egyik csapat két győzelméig tart.

Az FK Székelyudvarhely két idegenbeli találkozóval kezdi az alapszakaszt, a Resicabányai Muncitorul és a Jászvásári Poli lesznek az ellenfelei augusztus utolsó, illetve szeptember első hétvégéjén. Az első hazai meccs Temesvárral lesz a harmadik fordulóban. A további mérkőzések sorrendje: Marosvásárhelyi City'us (idegenben), Sepsi Futsal (itthon), Dévai Autobergamo (id.), Csíkszeredai Imperial Wet (itt.), Galaci United (id.), Dunărea Călărași (itt.).

Ha az anyagi gondokkal is küszködő Marosvásárhelyt is idevesszük, akkor négy székelyföldi együttes lesz a bajnokságban. Sepsiszentgyörgyről két húzóember, Máté József és Kanyó Szilárd az FK-hoz jöttek, a bajnokságban újoncként induló Csíkszeredának az FK-tól távozó Szőcs Lóránt lesz az edző-játékosa, rajta kívül még egy udvarhelyi játékos, Birtalan Barna lesz a csapat egy másik erőssége.

A bajnok Déva leigazolta Mimi Stoicát és Csoma Alpárt, több külföldi játékosa távozott. Egyelőre átigazolási időszak van még, ezért nem nagyon beszélnek a csapatok. Sok csapatnak még alacsony a létszáma, nem lehet tudni sokat, de például Temesváron kevesebb lesz a költségvetés a hírek szerint, Galac pedig a tavalyi, igen erős keretével készül.

Az FK célkitűzése a bajnokság megnyerése lesz.

Kapcsolódó cikkek:
• Döntőznek az ifi teremfocisok
• Nézd vissza az FK galaci meccsét
• Így vette az első akadályt az FK (videó)
• Szőcs Laci köszönte szépen… és bevágta (VIDEÓ)
• Ugye, még nem raktad el a léceket?
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.